The Rub Company dry rubs

We hebben twee soorten dry-rubs gekregen om uit te proberen. De 2 rubs van The Rub Company, Santa Maria style en Competition style, zitten verpakt in de gebruikelijke plastic flesjes en worden gemaakt in Californië door vader en zoon Thad en Ryan Chester. Zij maken een aantal soorten rubs en gebruiken deze in verschillende barbecue competities in Amerika.

therubco

Santa maria style rub

Deze rub is in de basis een hele heftige mix van zout en knoflook en wij dachten meteen aan een fijne rub voor een hele kip. Dit was een goede keuze. Later hebben we het ook gebruikt om een paar aardappeltjes mee in te smeren voordat we ze gingen poffen.

Niet heel speciaal maar een mooie rub om de specifieke smaak van bijvoorbeeld kip of rund naar boven te halen.

Op het potje staat dat het uitermate geschikt is voor Tri-tip. Wij kennen dit stuk vlees als onderdeel van de flank van het rund niet als zodanig, bij ons snijd de slager steaks van dit stuk. Als je deze Tri-tip direct over hout, en dan heel specifiek rode eik, grilt dan heet dit Santa Maria style, vandaar de naam van deze rub.

competition style rub

Als je de ingrediënten leest op het potje lijkt het een standaard mix van de gebruikelijke kruiden en specerijen. Maar er valt één ingrediënt op en dat is Kurkuma. Kurkuma, of Koenjit, is een kruid uit India en wordt veel gebruikt in curry. Als je de rub ruikt dan heeft het er ook heel lichtjes iets van weg. Dat maakt deze rub toch net weer speciaal genoeg om naast alle andere rubs te bewaren.

De rub smaakt prima op varkensvlees en heeft een hele mooie gebalanceerde smaak van zoet, zout en hitte en toch nog fris door de Kurkuma. Ook willen we hier nog wel een stuk zalm mee roken.

Bestel deze rubs bij True2BBQ en probeer ze zelf. En laat weten wat je er van vind.

Wat zijn dry rubs?

Een dry–rub is een mengsel van gedroogde kruiden en specerijen met vaak een basis van suikers. Het is een makkelijke manier om je vlees mee op smaak te brengen in plaats van de gebruikelijke natte marinade.

Lees ons artikel wat is een dry-rub over hoe je een rub moet gebruiken.

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Deel, like of reageer

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook