Vlees – Herman den Blijker

vlees-herman-den-blijker

Herman den Blijker is waarschijnlijk geen onbekende van je. Herman is al jaren een bekende TV-kok die jammer genoeg steeds minder laat zien dat hij ook kan koken. Maar dat terzijde. Herman heeft ook een mooi boek geschreven over een persoonlijke passie, vlees.

Het boek had van ons rundvlees mogen heten. Omdat het enkel en alleen over rund- en kalfsvlees gaat. Nou is daar gelukkig meer dan genoeg over te vertellen en dat doet Herman dan ook met veel plezier en passie. Herman is voor het boek naar landen gegaan waar rundvlees nog echt heilig is. Amerika, Argentinië en Uruguay.

Maar denk nou niet dat er van de Nederlandse weilanden geen prachtig rundvlees vandaan komt. En daar heeft Herman zelf ook aan bijgedragen. Door zijn hulp is het Maas-Rijn-Ijssel vlees bij veel restaurants op de kaart gekomen. Maas-Rijn-Ijssel is een zogenaamd dubbeldoelras dat geschikt is als melk- en vleeskoe.

vlees-herman-den-blijker-3

Het boek staat vol met recepten voor elk niveau thuiskok. Wat je nodig hebt is een gietijzeren pan en een barbecue. Maar als je echt van rundvlees houd dan is een barbecue verplicht. Vinden wij. Een goeie relatie met je slager is ook aan te raden. Herman heeft het namelijk over echt vlees, met een duidelijke afkomst. En dan heeft hij het vaak ook over delen die je echt niet zomaar bij de super haalt zoals Longhaas, Bavette en Côte de Boeuf.

vlees-herman-den-blijker-4

Het boek vertelt alles over rundvlees van de wei tot je bord. Met alle soorten bereidingen die nodig zijn om het beste uit het vlees te halen. Het is niet alleen maar vlees wat er bereid wordt. Er word ook genoeg aandacht besteed aan bijgerechten en sausen. Ook staan er meerdere recepten in voor verschillende soorten boter. Zeker niet onbelangrijk bij een dikke ribeye.

vlees-herman-den-blijker-2

Voor de barbecueër is er genoeg te beleven. Herman is een liefhebber en legt je graag uit waarom een Entrecote zo veel beter smaakt als deze bereid is boven hete kolen. Dat samen met mooie grote foto’s maakt dat je elke keer weer honger krijgt als je aan het lezen bent.

vlees-herman-den-blijker-5

Vlees van Herman den Blijker is een mooi en stevig boek met prachtige foto’s en neemt rundvlees uiterst serieus. Voor de barbecueënde rundvlees liefhebber verplichte kost.

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Deel, like of reageer

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook