Weber Pulse 2000 review

In samenwerking met

Als je het aan ons overlaat dan barbecueën wij het liefst met houtskool en briketten. Het voelt nou eenmaal echter. Zo nu en dan hebben we een gasbarbecue in de tuin staan die we graag willen proberen. Maar elektrisch is eigenlijk nooit een optie geweest.

Natuurlijk zien we het nut, of eigenlijk noodzaak, wel van een elektrische barbecue maar je hebt met de meeste elektrische barbecues meer het idee dat je aan het gourmetten bent.

Nu waren wij in 2017 op de Spoga in Duitsland waar bij Weber in een enorme hal de Pulse werd aangekondigd. Weber heeft al jaren de Q serie maar de Pulse zou echt wat anders zijn. Laat het maar aan Weber over om zo’n barbecue te presenteren. De verwachtingen waren torenhoog.

In Februari werden we uitgenodigd door de Weber Original Store in Amersfoort om de introductie van de Pulse in Nederland bij te wonen. Daar kregen we een goed verhaal te horen over de werking van de Pulse en kwamen er natuurlijk allerhande hapjes voorbij die op de Pulse bereid waren.

Na een gesprek met Weber Nederland hebben we een paar maanden later de Pulse 2000 in de achtertuin staan. Tijd om zelf de proef op de som te nemen.

Wat is de Weber Pulse

De Pulse is dus een elektrische barbecue. De Pulse komt in 2 variaties, de 1000 en de 2000. De Pulse 1000 is het basismodel met 1 hitte element. Perfect om te grillen. De Pulse 2000 is met 2 afzonderlijk bestuurbare hitte elementen het interessantst.

De Pulse 2000 is een krachtige elektrische barbecue. Met een vermogen van 2200 Watt de krachtigste elektrische barbecue op de markt. Dit ding zou echt heet kunnen worden. Een temperatuur van 325 graden moet zelfs haalbaar zijn.

De Pulse heeft een geïntegreerd iGrill systeem. Deze geeft niet alleen, zoals een gewone iGrill, de kerntemperatuur aan maar laat ook zien wat of de barbecue klaar voor gebruik is.

De aansturing van de hitte elementen is het meest vernieuwende van de Pulse. In ouderwetse elektrische barbecues zit een bimetaal die het hitte element uitschakelt als deze te heet word. Als het bimetaal genoeg is afgekoeld krijgt het hitte element weer elektriciteit en moet het weer beginnen met opwarmen. Daardoor krijg je enorme schommelingen in temperatuur.

Het hitte element van de Pulse wordt aangestuurd door de temperatuurmeter van de iGrill waardoor deze veel stabieler reageert en niet alleen maar aan en uit gaat.

Hoe zit de Weber Pulse er uit

De Weber Pulse ziet er modern uit met een hoop RVS elementen. Wij denken dat het voor de doelgroep een goed uiterlijk heeft. Wij zijn zelf alleen niet zo gek op al dat kunststof.

Wij kregen de Pulse 2000 met het verrijdbare onderstel. Dat geeft een fijne werkhoogte en een handig zijtafeltje. Ook zitten er een paar haken aan de voorkant waar je je gereedschap aan kan hangen. Wil je de Pulse op vakantie meenemen dan pak je de losse barbecue simpelweg van de kar.

Het meest opvallende zijn de grote knoppen met in het midden een goed af te lezen display. Bij de knoppen zitten kleine lampjes die aangeven of de barbecue op temperatuur is. Dat is heel belangrijk omdat de meeste mensen te vroeg te beginnen waardoor het vlees aan het rooster blijft plakken.

De Pulse heeft een geïntegreerd iGrill systeem. De app die je download op je telefoon of tablet maakt contact met de iGrill en laat de kerntemperatuur van het vlees zien. Als je de app zo instelt dat hij je waarschuwt als de gewenste kerntemperatuur bereikt is dan zet je nooit meer rauw of droog vlees op tafel.

In de barbecue zit een gietijzeren gecoat rooster. Met een formaat van 49 x 39 centimeter is het oppervlak net iets groter is dan een 47 cm ketelbarbecue. Je kan dus flinke stukken vlees kwijt. Omdat het deksel lekker hoog is kan je er ook met gemak een hele kip op kwijt

Onder het rooster zitten de 2 hitte elementen met daaronder een aluminium opvangbak voor het vet dat van het vlees komt. Het vet stroomt een kleine la in die je onder de barbecue kan verwijderen om schoon te maken.

Als je de voorkant van de barbecue af haalt zie je een grote schroef. Als je deze er uit haalt dan pak je het hitte element uit de barbecue en kan je de hele opvangbak er uit halen. Zo maak je alles heel makelijk schoon.

Hoe hebben we de Weber Pulse getest

Het ging ons bij het testen van de Pulse 2000 of we het gevoel zouden krijgen dat we echt aan het barbecueën waren. Natuurlijk is het leuk dat je lekkere dingen kunt bereiden op de Pulse. Maar het moet niet te veel knoeien worden. Dan is de lol er gauw af.

We hadden nog een mooi varkensrack liggen. Daar konden we mooi mee proberen of we indirect konden barbecueën.

We plaatsen het losse display in de barbecue en zetten 1 van de hitte elementen aan. Als de barbecue op temperatuur is leggen we het vlees aan de andere kant van de barbecue. We steken een probe in het vlees en sluiten het deksel.

We zetten de app op de telefoon aan en de barbecue begint meteen te piepen. We begrijpen niet waarom en komen er minuten later achter dat de app een update nodig had.

Als dat is opgelost volgen we de instructies op de app en stellen de gewenste kerntemperatuur in. Nu hoeven we alleen maar te wachten.

De iGrill werkt precies zoals verwacht. We worden netjes gewaarschuwd en daarna gaan we het varkensrack afgrillen. We konden meteen kijken of het smeltende vet voor vlammen zou zorgen. Dat was niet het geval. Dat kwam waarschijnlijk doordat het vet netjes wordt afgevoerd.

Een paar dagen later zetten we de Pulse aan voor iets makkelijks. Na het werk hebben we in een half uur tortilla’s met gegrilde gamba’s. Geen iGrill, gewoon lekker grillen.

In het laatste weekend gooien we een paar mooie entrecotes en wat asperges op de barbecue. Eerst rustig aan zodat de dikke steaks een beetje op temperatuur kunnen komen. Beide entrecotes krijgen een eigen probe zodat we ze allebei afzonderlijk in de gaten kunnen houden. De iGrill in de Pulse 2000 heeft ruimte voor 4 probes.

Als de entrecotes een kerntemperatuur bereikt hebben van 45 graden halen we ze van het rooster en draaien we beide knoppen helemaal naar rechts. Het duurt even maar de temperatuur wordt uiteindelijk 280 graden. We zouden waarschijnlijk nog heter kunnen maar dit is heet genoeg.

De entrecotes en de asperges gaan terug op het rooster. Het gietijzeren rooster houdt goed de warmte vast zodat we mooie grilstrepen krijgen. Dit kon je op een vorige generatie elektrische barbecue gewoon niet doen.

Wat vinden we van de Weber Pulse 2000

We gaan geen discussie voeren over barbecueën op gas, kolen, pallets, hout of elektriciteit. Het feit is dat er nou eenmaal mensen zijn geen andere keuze hebben dan te barbecueën op elektriciteit.

Omdat bijvoorbeeld de vereniging van eigenaren het niet toelaat om te barbecueën op gas of kolen op het balkon. En op een hoop campings in Frankrijk willen ze het niet hebben.

In het boekje staat dat de iGrill een bereik heeft van 45 meter. Dat is enkel te halen in het open veld onder perfecte omstandigheden. In een thuissituatie is dit niet haalbaar. Dan heb je een bereik van ongeveer 15 meter. Dat is in de meeste situaties voldoende. Misschien dat Weber dat aan moet passen in de specificaties om niet de verkeerde verwachtingen te scheppen.

Zoals verwacht staan we niet te springen om over te stappen naar elektrisch barbecueën al is het ons reuze meegevallen. Je komt laat thuis. Draait een knop om en binnen 10 tot 20 minuten waarschuwt de barbecue dat hij op temperatuur is. Ondertussen heb je de kipfilet al uit de koelkast gehaald en gekruid. Gemak dient de mens.

Met de Pulse 2000 kan je zonder problemen echt barbecueën maar dan zonder vieze handen van de houtskool. Geen rook als je de barbecue aansteekt. Geen grote gasfles die je ergens kwijt moet. Het klinkt bijna te goed.

En met de geïntegreerde iGrill is het werken met de Pulse echt fool proof. De Pulse geeft netjes aan wanneer de barbecue op temperatuur is en de app op je telefoon waarschuwt je als de gewenste kerntemperatuur bereikt is. Zo heb je dus altijd de perfecte steak op tafel.

Mochten wij gedwongen worden om elektrisch te barbecueën dan kiezen wij voor de Weber Pulse 2000.

Gearchiveerd onder:

,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Deel, like of reageer

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook