BBQ-helden

Welke barbecue moet je kopen

assorti-barbecues

Op fora en Facebook groepen zien we vaak dezelfde vraag voorbij komen. “Ik wil graag gaan barbecueën maar weet niet goed wat ik moet kopen”. Daar is niet zomaar één-twee-drie antwoord op te geven maar we gaan het wel proberen.

Met onderstaande lijst proberen we je een beetje door het oerwoud van bbq’s te loodsen. Het is wel handig dat je vooraf al weet wat of je een gas- of kolen barbecue wilt. Hieronder hebben we de types barbecueër in categorieën proberen in te delen, hier en daar overlapt het elkaar.

De barbecueër met weinig ruimte

Je woont in een appartement en hebt maar een heel klein balkonnetje of je gaat op vakantie en zou wel graag willen barbecueën op de camping. Ook zijn deze barbecues handig voor erbij. De grote barbecue voor low and slow en de kleine om af te garen.

Weber Go Anywhere

een kleine handzame barbecue van grote kwaliteit. Is te verkrijgen in een gas- en kolenversie. Op deze kleine bbq is het “low- en slow” zelfs mogelijk, alleen moet je dan niet te veel gasten hebben. Lees onze review voor meer informatie.

go_anywhere_sf3

Gusta BBQ King smoker

Deze mini smoker doet precies wat hij moet doen. Natuurlijk kan je er leuk mee grillen maar wil je op vakantie echt roken dan kan dat ook heel goed. Wij hebben de mini smoker uitgebreid mogen testen en zijn best tevreden.

De tafel-barbecueër

Deze bbq’s worden niet heet aan de buitenkant en kan je gewoon op tafel zetten. Je hebt er soms wel speciale kolen/briketten voor nodig. En uiteraard gebruik je ze alleen buiten. Speciaal voor de bootbezitter, en erg handig op de camping.

Safire Cooker

De Safire Cooker is erg veilig op tafel door de stevige bouw en altijd koele buitenkant. Hij wordt standaard met een Grillplaat geleverd, maar is uit te breiden met o.a. een dekselverhoger (handig met een hele kip), een wok en een rooster. Voor de Safire Cooker zijn speciale Quickstart Briketten. Maar er kunnen ook gewone briketten in. Kijk voor meer info onze review.

De Safire Cooker is te koop bij Barabiku

Safire-cooker

Cobb

De Cobb is heel erg populair onder de bootbezitter. Net als de Safire erg compact en nog uitgebreider wat betreft de te verkrijgen accessoires. Ook voor de Cobb heb je speciale briketten nodig de zogenaamde CobbleStone.

cobb-pro-met-tas

Lotusgrill

Dan is er ook nog een LotusGrill. Deze tafelgrill is verkrijgbaar in 3 maten van 34 tot 57,6 cm, en in verschillende kleuren. De LotusGrill heeft een ventilatorsysteem waarmee je de temperatuur kan regelen, dit is uniek voor dit soort barbecues. Dit werkt op een batterij. Ook voor de LotusGrill zijn er verschillende accessoires te koop.

lotusgrill-xl

De barbecue voor het gezin

Je hebt een leuke achtertuin en een hongerig gezin, of veel vrienden. Je kan hierop grillen maar ook low and slow is met een beetje oefenen goed te doen. Ook nu heb je weer genoeg keuze. Wij hebben een kleine selectie gemaakt uit het grote aanbod.

Weber Master Touch

De Weber Master Touch is dé houtskool barbecue bij uitstek. Groot genoeg voor een heel gezin of een klein feestje. Goede kwaliteit en geleverd met het GBS systeem voor verschillende accesoires. De Master Touch is alleen verkrijgbaar in de 57cm versie. Maar naast de Master Touch is ook nog de Weber One-Touch serie verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren.

1381204_MasterTouch-GBS-System-Edition-57-cm-smoke-grey

Weber Q 3200

Weber heeft ook een hele range gas barbecues. Deze heet de Weber Q 3200 en heeft 2 afzonderlijke branders. Wat ons betreft een must want ook dan kun je lekker indirect barbecueën.

Weber-Q-3200-Gas-Grill

Napoleon Pro Kettle

Je bent natuurlijk niet aan Weber gebonden. Het Canadese merk Napoleon maakt ook al jarenlang hele fijne barbecues. Ook word de Napoleon geleverd met gietijzeren rooster. Lees onze review van de Napoleon Pro22K voor alle specificaties.

De Old-Skool barbecueër

Wij bedoelen hierbij eigenlijk de griller. “Geen gedoe met indirect of roken. Nee, lekker grillen en stoeien met de vlammen. Dat geeft me een goed en voldaan gevoel!” Als jij je daarin herkent dan zijn dit de barbecues voor jou. Op bijna alle barbecues die hierboven al zijn langsgekomen kun je heel goed grillen. Maar deze zijn er speciaal voor gemaakt.

Barbecook Basic Black

Barbecook heeft een hele serie barbecues maar de leukste zijn die op een pootje. Deze poot gebruik je om de kolen op te starten. Je stopt kranten in de poot en die steek je aan. Het rooster is makkelijk in hoogte verstelbaar zodat je snel kan wisselen met de temperatuur. Wij hebben een uitgebreide review staan van de Major Ceram.

barbecook-major-kiwi

Landmann Classic 0630

Bij de Landmann Classic 0630 hebben we het echt over “Old-skool”. Dit gaat toch wel een heel eind in de richting van de ouwerwetse Hi-Bachi. Een potkachel met een gietijzeren rooster, moeten we nog meer zeggen?

landmann-classic

Ferraboli houtskool barbecue

En wat denk je van deze Ferraboli Barbecue. Een zogenaamde slagersbarbecue. Met deze barbecue heb je lekker de ruimte om te stoeien met het vuur. Uitermate geschikt om te grillen voor grotere groepen. Met veel ruimte voor een grote rij satés.

ferraboli bbq

BarrelQ

Niet erg veelzijdig wat betreft barbecue maar wel stoer. Ben jij een stoere Old-skool barbecueër? Dan is deze BarrelQ Barbecue wat voor jou. Gewoon lekker grillen op houtskool en na het eten, heel gemakkelijk, om te toveren naar een vuurkorf. Op het vat zit zelfs 5 jaar garantie.

barrelq-barbecue

Ik ben toe aan een Kamado

Je Hebt al wat langer een goede barbecue en bent het geklooi met de temperatuur zat en je wilt ook in de winter de bbq op een constante temperatuur kunnen houden. Dan wordt het tijd voor een Kamado. Een kamado is door een perfecte isolatie erg zuinig in gebruik. Perfect te sturen wat betreft temperatuur en door de geringe luchtstroom heel weinig vochtverlies. Je hebt ze in allerlei soorten, maten en prijsklasses. Uiteraard is de eerste die bij je op komt de Green Egg. Maar er zijn er nog veel meer.

Als je zoveel geld uit gaat geven, is een klein beetje onderzoek geen overbodige luxe. En wij gaan je daar een heel eind mee op weg helpen. Wij hebben daar een hele pagina over geschreven met alle tips voor de aankoop van jouw kamado.

Ik wil gemak, en ik wil groot

Je hebt geen zin om te klieren met kooltjes en briketten, genoeg ruimte in de tuin en een flink budget. Dan sluiten wij deze zoektocht af met de buitenkeukens. De buitenkeuken staat voor luxe en gemak. Een hoop roestvrijstaal en stoer. En ook hier geldt: zoveel smaken, zoveel keuze.

We gaan het hier alleen hebben over Weber en Napoleon. Niet omdat het de enige merken zijn die mooie buitenkeukens maakt maar wel de merken waar we ervaring mee hebben. Wat kwaliteit betreft kunnen we hier zeker achterstaan.

Weber buitenkeukens

Weber heeft drie series buitenkeukens. De Spirit, de Genesis en de Summit. Deze hebben ieder hun eigen prijsklasse. Het verschil zit ‘m vooral in de grootte van het grill-oppervlakte, het aantal branders en of er kunststof of rvs is gebruikt. Maar het oppervlak is niet het enige waar je op moet letten.

De Spirit is het instapmodel vanaf ongeveer 500 tot €700. De Spirit heeft standaard Flavorizer bars en 2 of 3 branders. De duurdere modellen hebben een zijbrander voor de sausjes. Het grootste gedeelte van de barbecue en branders is RVS maar de deuren zijn geschilderd staal en de rest is van plastic.

weber-spirit

De Genesis II is het tussenmodel en heeft 2, 4 of 6 branders waarvan de LX versie een zijbrander heeft. Het oppervlak is een stuk groter dan de Spirit. Er zijn een hoop accesoires te koop zoals een rotisserie en wok voor het GBS systeem. Prijzen gaan van 750 tot €2.500.

weber-genesis

De Summit is het paradepaardje en daar hangt ook en enorm prijskaartje aan. Vanaf €3.000 koop je een heel complete gasbarbecue met zijbrander, een rookdoos met eigen brander en elektrische ontsteking. Het deksel is dubbel geïsoleerd en heeft LED verlichting. Je kan deze barbecue uitbouwen met van alles en nog wat zoals extra afleg ruimte, kasten en een ijsblokjesmaker.

Napoleon buitenkeukens

Ook Napoleon heeft meerdere series die zich onderscheiden in het aantal branders, afwerking en accesoires die standaard meegeleverd worden. Sommige modellen hebben ook een infrarood achterbrander waarmee je in combinatie met een rotisserie heel veel plezier kunt hebben.

Buitencategorie

Wil je echt serieus barbecueën en echt wat speciaals in de tuin hebben dan willen we je deze barbecue niet onthouden.

De braai

Met een Zuid-Afrikaanse braai heb je echt iets unieks in de tuin staan. Deze barbecue stook je met echt hout waar vervolgens houtskool uit voortkomt waar je op gaat grillen. Op een braai kan je barbecueën, low and slow maar ook op hoge temperatuur grillen.

Echter dan dit gaat het niet worden. Hier bereid je niet zomaar wat op, of in, maar deze barbecue moet je echt leren bedwingen. Na veel oefenen, en wie wil dat niet, wil je echt niet anders meer.

Comfort-Trade-braai

Deze lijst is zeker niet compleet maar we hopen je een beetje op weg te hebben geholpen. Mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust.

Gearchiveerd onder:

,
Deel je een foto van een recept van BBQ-Helden op social media? Vermeld dan @bbqhelden en #bbqhelden. Dan zien wij jouw post ook.

Deel, like of reageer

Misschien vind je dit ook interessant

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Erik en Harco. BBQ-bloggers van het jaar 2019 en wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

The Bastard