Welke Weber past bij jou

In samenwerking met

Wij hebben een handig lijstje gemaakt om het makkelijker te maken welke Weber barbecue het beste past bij jouw situatie. Maar eerst gaan we het hebben over de Weber barbecues waar we zelf ervaring mee hebben.

De Weber Go Anywhere

Wat voor barbecueër je ook bent. De WGA is de eerste, of de 2e barbecue, die je aan moet schaffen. Wij zeggen altijd: “De Go Anywhere Rules”. Deze gaat overal mee naartoe. Op vakantie is het de ideale barbecue.

Grillen is natuurlijk geen probleem maar de echte kracht van de WGA zit hem in het feit dat je de temperatuur, met een beetje oefenen, heel mooi kunt sturen met de verstelbare lucht in- en uitvoer.

Hoe leuk is het niet dat je de ene dag 2 mooie ribeyes grilt en de andere dag maak je pulled pork. Allemaal op dat ene kleine zwarte barbecuetje. Dit is de barbecue die je erbij moet hebben. Wij hebben hem ook wel eens naast de grotere barbecue staan als extra barbecue om een steak af te grillen.

Weber Master-Touch GBS

De must have voor de beginnende en gevorderde barbecueër. Dit is de barbecue waar het allemaal mee begonnen is. Met een roosterdiameter van 57 cm groot genoeg voor het serieuze werk. Indirect of direct. Grillen of roken. Low and slow of goed heet. Allemaal geen probleem.

Is je budget beperkt maar wil je wel serieus gaan barbecueën? Dan is de Master-Touch de perfecte keuze. Met het GBS systeem kan je naar hartenlust uitbreiden zodat je ook nog kan wokken, stomen of poffertjes kan bakken. De mogelijkheden zijn enorm.

Weber Q Gasbarbecue

Verkrijgbaar in 3 verschillende formaten en een hoop kleuren. Ideaal voor op het balkon en de kleinste uitvoering gaat makkelijk mee op vakantie.

De Weber Q 3200 heeft zelfs 2 afzonderlijk aanstuurbare gaspitten zodat je ook indirect kunt barbecueën. En is groot genoeg voor een gezin van 5 personen. Heb je meer ruimte nodig dan plaats je een grill verhoger. Het deksel is namelijk hoog genoeg.

Weber gasbarbecue

Wil je gemak om aan het eind van de dag even snel de barbecue aan te steken zonder gedoe met houtskool of briketten? Dan ga je voor een Spirit of Genesis II gasbarbecue. Neem in ieder geval een uitvoering met minstens 3 of 4 afzonderlijke aanstuurbare branders en een zijbrander.

Zo heb je voldoende ruimte en de mogelijkheid om indirect te barbecueën. Op de roosters passen ook weer de GBS accessoires. Er zijn er genoeg om het barbecueën nog interessanter te maken zoals een bakplaat of een braadspit. Zo is er niets wat je niet zou kunnen bereiden.

Weber Smokey Mountain Cooker Smoker

Wil je genieten van een echte Amerikaanse barbecue? Dan wil je roken. Low and slow met verschillende soorten rookhout. Het is in het begin even oefenen om de Smokey Mountain te bedienen maar als je de temperatuur beheersing onder de knie hebt dan staat niets je meer in de weg voor geweldige malse spareribs, sappige pulled pork en fantastische short ribs.

De Smokey Mountain heb je in 3 verschillende formaten. Maar ga meteen voor de 47 of de 57 cm uitvoering. Als je de smaak te pakken krijgt, of de smaak jou, dan kom je al gauw ruimte te kort.

De Weber Summit Charcoal Grill

De veelzijdigheid van een keramische kamado met het gemak van een Master-Touch met een enorme inhoud. Dit is de barbecue waar je alles mee kunt.

Met het in hoogte verstelbare kolenrooster kan je de hitte heel kort bij het grillrooster plaatsen voor extreme hitte. Op de laagste stand samen met de aluminium deflector kan je low and slow barbecueën.

Het grote voordeel van de Summit Charcoal is het snel schakelen tussen de verschillende temperaturen. Probeer maar eens van 250 graden naar 130 terug te gaan op een keramische kamado. Dan kan je beter een nieuwe pakken. Op de Summit Charcoal is het in 15 minuten geregeld.

Je hebt ook genoeg ruimte op het rooster om een leuk feestje te geven .We hebben er al een heel speenvarken op bereid zien worden.

Natuurlijk hangt er een leuk prijskaartje aan maar hij is altijd nog stukken goedkoper dan andere kamado’s in hetzelfde formaat.

Weber Summit gasbarbecue

Heb je echt genoeg plek in de tuin en wilde ideeën van wat je allemaal wilt bereiden dan heb je de Weber Summit S-670 GBS. Met 6 branders, een zijbrander en een infraroodbrander voor het meegeleverde braadspit van maar liefst 80 cm breed. Wij zouden niet weten wat je nog in de keuken te zoeken hebt.

Je krijgt daarbij een ingebouwde smokerbox en hele gave verlichte regelknoppen. Wij vinden de RVS uitvoering het mooist maar dat is natuurlijk persoonlijk.

Weber Pulse 2000

Weber had met de Q al jaren een elektrische barbecue maar met de Pulse zorgt Weber ervoor dat elektrisch barbecueën serieus genomen mag worden. En dan hebben we het vooral over de 2000 versie. 2 afzonderlijk aanstuurbare zones, een vetopvangbak en een geïntegreerd iGrill systeem.

Perfect voor op het balkon als op houtskool of briketten stoken een probleem is. Wij zien hem ook al staan op de camping in Frankrijk waar je ook niet altijd kolen of briketten mag gebruiken.

Bereiding op de Pulse is fool proof. Je stelt de temperatuur in en de barbecue meld netjes wanneer het vlees er op mag. Je legt het vlees op het rooster, steekt de probe van de iGrill er in, stelt de app in en de Pulse waarschuwt je wanneer je vlees klaar is.

Dus ga je voor gemak maar wil je wel perfecte resultaten dan is de Weber Pulse 2000 misschien wel iets voor jou.

De iGrill is een onmisbare accessoire

De iGrill is weliswaar geen barbecue maar hoort wat ons betreft wel in het lijstje. Op de juiste manier barbecueën hangt of staat met een goede temperatuur beheersing. Daarnaast wil je graag weten wanneer het vlees gaar is.

De iGrill meet de kerntemperatuur van het vlees en kan je door middel van een app op je telefoon of tablet waarschuwen wanneer de ingestelde kerntemperatuur bereikt is.

Zo haal je alle giswerk uit het barbecueën. Nooit meer rauwe kip, of gortdroge biefstuk op tafel. Altijd het perfecte stukje vlees.

De iGrill hebben ze in 3 variaties. De kleinste is de iGrill mini. Hier kan 1 probe in en je hebt altijd de app nodig om te kijken wat de probe meet.

De iGrill 2 is meteen wat groter en heeft een eigen display en er kunnen 4 verschillende probes worden aangesloten.

En dan heb je nog de iGrill 3 die uitsluitend te gebruiken is op verschillende gas barbecues.

Voor de visueel ingestelde lezer

We hebben bovengenoemde informatie even samengevat in een handige tabel zodat je precies kan zien welke Weber er het meest geschikt voor jou is.

Smokey Joe
Go Anywhere
Master Touch
Smokey Mountain Cooker
Summit Charcoal
Weber Q 3200
Pulse 2000
Go Anywhere Gas
Genesis II
Spirit II
Summit S670
Een persoons huishouden
Stel
Gezin met 2 a 3 kinderen
Regelmatig veel eters over de vloer
Experimenteren met grotere stukken vlees
Catering
Smokey Joe
Go Anywhere
Master Touch
Smokey Mountain Cooker
Summit Charcoal
Weber Q 3200
Pulse 2000
Go Anywhere Gas
Genesis II
Spirit II
Summit S670
Vakantie
Klein balkon
Klein Balkon en makkelijke buren en/of VVE
Groot Balkon en makkelijke buren en/of VVE
Kleine tuin
Ruimte geen gebrek
Smokey Joe
Go Anywhere
Master Touch
Smokey Mountain Cooker
Summit Charcoal
Weber Q 3200
Pulse 2000
Go Anywhere Gas
Genesis II
Spirit II
Summit S670
Alleen willen grillen
Grillen en een beetje roken
Alleen willen roken
Vervanging van de keuken
Smokey Joe
Go Anywhere
Master Touch
Smokey Mountain Cooker
Summit Charcoal
Weber Q 3200
Pulse 2000
Go Anywhere Gas
Genesis II
Spirit II
Summit S670
Die hard barbecueer
Liever geen vieze handen
Puur gemak
Beetje knoeien geen probleem

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook