Wij probeerden de Beyond Burger van Beyond Meat

Het wordt voor de vegetariër alsmaar makkelijker om op een barbecuefeestje niet alleen maar salade en stokbrood te eten. Er zijn steeds meer fabrikanten met vleesvervangers op de markt die claimen een goed alternatief te zijn voor echt vlees.

Zo nu en dan proberen we zo’n product om te kijken of het wat is. Dan hoef jij het niet te doen. We hebben al eens de MC2 burger van de vegetarische slager geprobeerd en die kwam in de buurt van een goedkope snackbar burger. Deze keer haalden we de Beyond Burger van Beyond Meat uit het schap van de super.

De Beyond burger heeft na korte tijd al een behoorlijke reputatie. Het zou zo op vlees lijken dat je als consument niet doorhebt dat het geen vlees is. De burger bestaat voor het grootste gedeelte uit erwten en kleurstof van bieten. Verder nog wat koolzaad-, zonnebloem en kokosolie, suiker en gistextract. De gistextracten schijnen de burger zijn “vleessmaak” te geven.

Hoe ziet de Beyond burger er uit

Zo in de verpakking heeft het heel veel weg van vlees. De kleur is goed en als je de verpakking opendoet dan ruikt het ook een beetje naar vlees. De burger is zacht en nat en moet voorzichtig behandelt worden.

We gaan de burgers grillen op een grilplaat. Dat is wat ons betreft nog steeds de beste manier om een hamburger te bereiden. Dan gaart hij in zijn eigen vet en krijg je de beste Maillard reactie. Na 6 a 7 minuten om en om lijkt de burger klaar. Volgens de website moet de kerntemperatuur 70°C zijn. We meten 73 graden dus dat zit wel goed.

De hamburger heeft een goed mondgevoel. De buitenkant wordt mooi krokant en de binnenkant krijgt de structuur van een te fijngemalen malse hamburger. Denk aan tartaar. De smaak heeft echter niets met vlees te maken. Wat je het meest proeft, en voelt, is vet en zout. Bij de ingrediënten vielen ook de verschillende soorten olie op. Dat verklaart de vettige smaak van de burger.

De smaak is verder redelijk neutraal en heeft zeker wat aankleding nodig om ons beet te nemen. Daarom hebben we de andere burger tussen een mooi broodje gelegd en belegd met de klassieke burger onderdelen. Na een hap moeten we toegeven dat je op deze manier de Mc Donalds of Burger King klant wel zou kunnen foppen.

Wat vinden wij van de Beyond Burger

Wil je graag minder vlees eten maar wel graag het idee hebben dat je vlees eet dan lijkt ons de Beyond burger nog steeds niet de beste oplossing. Misschien wordt dat anders als je al een hele poos geen vlees gegeten hebt maar wij herinneren ons nog hele goede echte hamburgers alsof het gisteren was. Grote kans dat het ook gisteren was. Dus wij laten ons niet beetnemen.

Als je graag iets eet wat niet alleen vegetarisch is maar ook beter voor het milieu dan is de Beyond burger een stap in de goede richting. Er wordt minder water gebruikt tijdens de productie en er is minder CO2 uitstoot.

Smaak is en blijft persoonlijk en er zullen best mensen zijn die de smaak prima vinden. Dan is alleen de prijs van €5,99 misschien nog een struikelblok. Het wachten is nu, wat ons betreft, op de Impossible burger. Deze burgers zijn in Amerika in diverse restaurants te koop waaronder de Burger King en daar lezen we ook goede verhalen over.

Gearchiveerd onder:

,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Deel, like of reageer

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook