Winter BBQ – Jord Althuizen

Na 3 uiterst succesvolle BBQ boeken waarmee Jord ons meenam op zijn barbecue reizen is het nu tijd geworden voor een echt winter BBQ boek. Zijn reis ging nu naar Lapland. Het uitzicht is dus sneeuw, vuur en rendiervlees.

Dit boek werd gelanceerd bij ons om de hoek in de prachtige bossen van Lage Vuursche. Jord had een geweldig winter-BBQ feest georganiseerd en met 25 graden Celsius werd het onze eerste winter-BBQ in de korte broek.

Nu maakt het voor ons echt niet uit of de sneeuw enkel hoog in de tuin ligt. De barbecue gaat gewoon aan. We merken het inmiddels ook aan de bezoekers van onze website. Wij ontvangen in de wintermaanden inmiddels zo veel bezoekers dat we af en toe naar buiten kijken om te checken of het niet al voorjaar is.

En toch wordt de winter nog niet geassocieerd met barbecue. De meeste barbecues worden aan het eind van de zomer netjes opgeborgen in de schuur om ze in mei weer tevoorschijn te halen. Jord wil daar verandering in brengen. Er moet toch ook in de winter lekker gegeten worden. Hier is dus het Winter-BBQ boek van Smokey Goodness.

Dit boek staat weer vol met avonturen en de recepten die er bij horen. Niet alle recepten zijn dit keer 1 op 1 over te nemen. Niet elke slager zal rendierhart of beer in de vriezer hebben liggen. Maar dat is geen probleem. In het boek worden ook alternatieven aangedragen.

Het boek begint zoals gewoonlijk met alle benodigdheden die je nodig hebt voor een winter-BBQ. Denk aan licht en warmte maar ook een kurk onder de deksel van je keramische barbecue. Om te voorkomen dat je het vilt samen met het deksel lostrekt.

Op het winter-bbq festival mochten we al proeven van verschillende recepten die in het boek staan. Dat smaakte naar meer kunnen we je zeggen. De raclette burger, de Winterse Jägerberry Spareribs en de Motherload, een browney met whisky, vielen in de smaak van de aanwezige gasten.

Zoals in elk boek van Jord wordt er heel veel aandacht geschonken aan de sfeer. Denk aan grote kampvuren. Natuurlijk veel sneeuw, sledehonden en Jord aan het ijsvissen. De serie kenmerkt zich door van het barbecueën een avontuur te maken met de bijbehorende recepten.

In dit boek wordt ook aandacht geschonken aan groente. Na al het vleesgeweld van de eerdere boeken kan je er niet meer onderuit. Groenten horen op de grill. Maar je hoeft niet bang te zijn dat dit boek op de gezonde tour gaat. Het zijn maar 4 vegetarische recepten die het boek gehaald hebben. Maar dan wel hele goeie recepten.

Er is met dit boek duidelijk gekozen om wat betreft niveau een grote stap verder te zetten. Veel recepten zijn echt bedoelt voor de doorgewinterde barbecueër. Dat zijn de barbecueërs die alle eerdere boeken in deze reeks verslonden hebben en behoefte hebben aan een uitdaging.

Al is Jord voor dit Winter BBQ boek naar Lapland gevlogen zijn niet alle recepten Laps. Veel van de recepten zoals de raclette burger en de flamkuchen zouden niet misstaan tijdens de apres-ski. Het over-the-top recept van dit boek is spit roasted reindeer.

Het boek begint met de nodige alcohol in de vorm van heerlijke cocktails en door het hele boek staan weer bier en wijn suggesties voor elk recept. Niets staat je in de weg om een winter-BBQ feest te organiseren en eens stevig uit te pakken. En mocht je dan nog niet vol zitten dan staan er weer genoeg nagerechten in het boek om alle gaatjes te vullen.

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Deel, like of reageer

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook