In English

Groene asperges van de barbecue

Groene asperges van de barbecue

Je kan van alles met asperges doen maar grillen is wel het lekkerst. De dunne groene asperges lenen zich uitstekend voor de barbecue. Je kan ze ook overal als sidedish bij serveren. Kip, een mooie steak of bij een lekker visje.

Asperges hebben een houtachtig harder stuk dat niet te eten is. Deze verwijder je heel makkelijk door ze te buigen tot ze knakken. Ze breken precies op het deel dat je weg kunt gooien.

Je hoeft groene asperges niet voor te koken voordat ze de barbecue op gaan. Door de hoge hitte worden ze geweldig zacht.

Je kan groene asperges op smaak brengen met van alles en nog wat. Wij gebruiken hier zout en knoflookgranulaat. Dat kan ook zout en peper zijn maar ook Parmezaanse kaas. Welke smaak je ook gebruikt. Gooi er genoeg op.

De olijfolie zorgt er wel een beetje voor dat alles blijft plakken maar een hoop valt er ook af tijdens het grillen. De olie beschermt de asperge vooral tegen verbranden.

Voordat je de asperges op de barbecue gooit gril je nog even de citroen. Citroensap van een gegrilde citroen is een stuk zoeter en past heel goed bij de asperges.

Je grilt asperges op een gloepend hete gril. Je wil het horen als de asperges het rooster raken. Keer ze regelmatig tot ze zacht genoeg zijn. Hou ze goed in de gaten want ze zijn in een paar minuten klaar. Je kan ze dus mooi maken als je vlees ligt te rusten bijvoorbeeld.

Ingrediënten

 • Een bosje groene asperges (12 tot 15)
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 1 theelepel grof zout
 • 1 theelepel knoflookgranulaat
 • halve citroen
Beer in a Box

Beer pairing

Donker & Elegant

Van dubbel, Amber, Bock, Quadrupel tot Barleywine.

Bereiding

 1. Zorg voor een hete barbecue.
 2. Snij de citroen doormidden en gril de snijkant tot er grillstrepen onstaan.
 3. Breek het harde deel van de asperges
 4. Giet wat olijfolie over de asperges en bestrooi ze met de zout en knoflookgranulaat.
 5. Gril de asperges in 5 minuten rondom tot ze beetgaar zijn.
 6. Sprenkel wat citroensap over de asperges van de gegrilde citroen.

Gearchiveerd onder:

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook