Dit guacamole recept is zo makkelijk en lekker. En tuurlijk, je kan guacamole zo bij de super, kant en klaar in een potje kopen, maar vers gemaakt is het zoveel lekkerder en zo heel veel werk is het niet.
Tip
Maak de guacamole zo kort mogelijk van te voren. In het geval je deze iets langer moet bewaren, sluit dan de guacamole goed luchtdicht af, dan verkleurt de guacamole niet zo gauw.
Ingrediënten
- 2 rijpe avocado’s
- 2 Pomodori tomaten
- 2 eetlepels verse koriander blaadjes
- 1 limoen
- 1 groene chilipeper
- 1 teentje knoflook
- 1 kleine ui
- 125 ml Crème fraÎche
- peper en zout
Bereiding
- Versnipper de ui heel fijn
- Ontvel de tomaten (heel makkelijk na 1 minuutje in water dat net van de kook af is), verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in blokjes
- Verwijder de zaadlijsten van de peper en snij deze met de knoflook ragfijn. Hou de zaadlijsten erin als je van pittig houdt
- Hak de korianderblaadjes grof
- Schil de avocado’s, snij ze over de lengte doormidden en verwijder de pit
- Prak de avocado en pers de limoen erboven uit
- Roer alle andere ingrediënten toe en roer goed door
- Op smaak brengen met vers gemalen zwarte peper en zeezout