Wij krijgen altijd een enorm schooltuin gevoel van radijs. Het is dan ook jaren geleden dat we de pittige rode bolletjes hebben gegeten. Er stond ineens een zak radijsjes in de koelkast en daar moesten we wat mee.
We hebben ze verandert in een lekker knapperige en kleurrijke toevoeging voor een mooi broodje.
Eigenlijk kan je alles zoet zuur maken. Maar stevige groenten werken het best. Dus deze radijsjes zijn helemaal een goeie kandidaat. Om ze knapperig te houden snijden we ze niet te dun. Anders mag je ze zo dun snijden als je wil natuurlijk.
Het enige werk aan dit recept is het snijden van de radijsjes. Daarna doet de koelkast het werk. Na een dagje in het azijn zijn ze klaar. Zo zijn ze zeker een paar weken houdbaar.
Deze zoet-zure radijsjes hebben we gebruikt om een broodje rollade mee te beleggen. Ga jij deze zoet-zure radijsjes ook maken laat ons dat dan weten in een reactie hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden zodat we kunnen zien hoe het er uitziet.
Ingrediënten
- 200 gram Radijsjes in plakken snijden
- 30 ml appelazijn
- 1,5 el suiker
- 30 ml water
- 1/2 tl zout
Bereiding
- Snij de radijsjes in dunne plakjes van 2 mm.
- Meng de azijn en de rest van de ingrediënten in een kom en roer goed door tot de suiker is gesmolten.
- Doe de radijsjes in een kom en giet de azijn erbij.
- Laat dit een nachtje staan in de koelkast.