In English

Zoet zure radijsjes

Zoet zure radijsjes

Wij krijgen altijd een enorm schooltuin gevoel van radijs. Het is dan ook jaren geleden dat we de pittige rode bolletjes hebben gegeten. Er stond ineens een zak radijsjes in de koelkast en daar moesten we wat mee.

We hebben ze verandert in een lekker knapperige en frisse toevoeging voor onze barbecue recepten.

Eigenlijk kan je alles zoet-zuur maken. Maar stevige groenten werken het best. Dus deze radijsjes zijn helemaal een goeie kandidaat. Om ze knapperig te houden snijden we ze niet te dun. Wil je ze toch dunner dan raden we aan om een mandolin te gebruiken.

Het enige werk aan dit recept is het snijden van de radijsjes en de jalapeño en het koken van de appelazijn. Daarna laat je alles afkoelen en doet de koelkast het werk. Na een dagje in het azijn zijn ze klaar. Zo zijn ze zeker een paar weken houdbaar.

Deze zoet-zure radijs kan je overal gebruiken waar je wel een lekkere frisse toets kunt gebruiken. Wij hebben ze gebruikt voor een paar lekkere broodjes en garnaal tortilla’s.

Ga jij deze zoet-zure radijs ook maken, laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden zodat we kunnen zien hoe het eruitziet.

Ingrediënten

  • Radijsjes in dunne plakjes
  • 2 tenen knoflook gepeld en geplet
  • 1 jalapeno peper in plakjes
  • 1 el suiker
  • gelijke delen water en appelazijn
  • Zwarte peperkorrels

Bereiding

  1. Snij de radijsjes en de jalapeño in dunne plakjes, plet de tenen knoflook.
  2. Doe alles in een weckpot en strooi daar de suiker en peperkorrels bij.
  3. Kook de appelazijn en het water in een koekenpan. Giet het daarna bij de radijs in de weckpot tot alles onder water staat.
  4. Laat alles afkoelen en bewaar in de koelkast.

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook