In English

Kruidenboter recept

Een basis recept voor kruidenboter is onmisbaar bij een lekker stukje vlees of asperges. Op elk Nederlands barbecuefeestje staat het op tafel met een schaal stokbrood. Voordat het vlees lang en breed op tafel staat is de kruidenboter vaak al op.

Kruidenboter is ook een recept waar je lekker mee kunt experimenteren. Begin met de meest simpele versie en probeer daarna met je eigen kruidenmix of dry rub.

Er zijn werkelijk ontelbare recepten voor kruidenboter maar in de basis zijn ze hetzelfde. Boter en knoflook. Daarna kies je je kruiden. Deze versie hebben we gemaakt met enkel platte peterselie maar je kan het natuurlijk zo gek of lekker maken als je wil. Zorg er gewoon voor dat je op 250 gram boter ongeveer 4 volle eetlepels vers gesneden kruiden nodig hebt.

Voordat je de boter gaat mengen is het handig om de boter eerst op kamertemperatuur te laten komen. Dat maakt het mengen echt een stuk makkelijker.

Natuurlijk kan je de boter afgedekt in de koelkast bewaren maar als je er een soort van worst van maakt dan kan je er een stuk afsnijden en de rest netjes terugleggen. Want wie gebruikt er in 1 keer 250 gram kruidenboter.

Dit is een bbq variant van kruidenboter. We gebruikten een dry rub en gebruiken dan geen 4 volle eetlepels maar hooguit 2 eetlepels. Dit is meer dan genoeg want gedroogde kruiden zijn vaak een stuk geconcentreerder wat betreft smaak. Daarbij gooiden we wat platte peterselie voor de kleur, mosterd en wat citroensap.

kruiden kopen

Ingrediënten

  • 250 gram roomboter, het liefste ongezouten
  • Versgemalen zeezout
  • Versgemalen zwarte peper
  • 4 teentjes knoflook op 250 gram boter.

Voor een Italiaanse kruidenboter

  • Een mix van oregano, rozemarijn, salie en tijm. 4 flinke el fijngesneden

Voor een bbq versie

  • 2 tl paprika poeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1/2 tl grof zout
  • 1/2 tl chili flakes
  • 1/4 tl knoflookpoeder
  • 1 el fijngesneden platte peterselie
  • 3 tl mosterd
  • 1 el citroensap

Bereiding

  1. Laat de boter op kamertemperatuur komen en werk de boter los met een vork in een kom
  2. Snij de blaadjes of naaldjes van de kruiden, niet de steeltjes, die zijn bitter. Hak alle kruiden en knoflook fijn en meng het met de boter.
  3. rol de gemengde boter in een stuk keukenfolie.
  4. Bewaar de kruidenboter in de koelkast.

Gearchiveerd onder:

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Erik en Harco. BBQ-bloggers van het jaar 2019 en wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief