Kruidenboter recept

Deel:


Natuurlijk zijn er ontelbaar veel variaties, dus dit kruidenboter recept is ook eigenlijk maar een voorstel. Voor 250 gram boter heb je ongeveer 4 volle eetlepels gesneden kruiden nodig. Dit is ongeveer net zoveel als 40 gram zoals je het koopt, dus met de steeltjes.

Ingrediënten

  • 250 gram roomboter, het liefste ongezouten
  • Versgemalen zeezout
  • Versgemalen zwarte peper of 4 kleuren peper
  • Knoflook, ongeveer 4 teentjes op 250 gram boter, gebruik Spaanse of Franse. Vaak te herkennen aan de wat roze schillen. Chinese knoflook is veel slapper van smaak

Kies een kruidenmix

  • De standaard Italiaanse mixen, te koop in de super.
  • Italia mix: Rozemarijn, Bonenkruid, Oregano en Tijm
  • Provencaalse mix: Tijm, Marjolein, Rozemarijn, Oregano, Peterselie en Bonenkruid

Bereiding

  1. Maak de boter een dag van te voren
  2. Het mengen gaat het makkelijkste als de boter wat zachter is, dus op laat ze even op kamer temperatuur komen en werk de boter los met een vork in een kom
  3. Gebruik alleen de blaadjes of naaldjes van de kruiden, niet de steeltjes, die zijn bitter
  4. Hak alle kruiden en eventuele knoflook ragfijn en meng het met de boter
  5. Zet de kruidenboter afgedekt terug in de koelkast
  6. Voor gebruik weer op kamertemperatuur laten komen

Deel, like of reageer op Kruidenboter recept via Facebook

Top