Soms heb je wel eens zin in barbecue die niet meteen zoet is maar wat meer gebalanceerd. Deze Marokaanse dry rub is een mooi voorbeeld.
De rub werkt het best op lam, kip of sparerib. Al zul je spareribs niet heel veel tegenkomen in Marokko natuurlijk. Maar het is jouw rub dus maak je dat lekker zelf uit.
Ingrediënten
½ theelepel zout
½ theelepel paprika poeder
1 theelepel komijn
¾ theelepel verse gemalen zwarte peper
¾ theelepel gedroogde koriander
½ theelepel cayenne peper
½ theelepel gember poeder
¼ theelepel kurkuma
1 theelepel knoflookpoeder
½ theelepel zest van een limoen. Zest is het dunne gekleurde laagje van citrusvruchten wat een hele frisse smaak aan gerechten geeft. Rasp niet het witte deel mee, want dit smaakt bitter.
Bereiding
Mix alles goed door elkaar. Gek veel makkelijker is het niet.