Marokaanse dry rub

Soms heb je wel eens zin in barbecue die niet meteen zoet is maar wat meer gebalanceerd. Deze Marokaanse dry rub is een mooi voorbeeld.

De rub werkt het best op lam, kip of sparerib. Al zul je spareribs niet heel veel tegenkomen in Marokko natuurlijk. Maar het is jouw rub dus maak je dat lekker zelf uit.

Ingrediënten

½ theelepel zout
½ theelepel paprika poeder
1 theelepel komijn
¾ theelepel verse gemalen zwarte peper
¾ theelepel gedroogde koriander
½ theelepel cayenne peper
½ theelepel gember poeder
¼ theelepel kurkuma
1 theelepel knoflookpoeder
½ theelepel zest van een limoen. Zest is het dunne gekleurde laagje van citrusvruchten wat een hele frisse smaak aan gerechten geeft. Rasp niet het witte deel mee, want dit smaakt bitter.

Bereiding

Mix alles goed door elkaar. Gek veel makkelijker is het niet.

Gearchiveerd onder:

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

The Bastard

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Erik en Harco. BBQ-bloggers van het jaar 2019 en wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief