Oer-Hollandsche speklapjes

In samenwerking met

Oer-Hollandsche speklapjes

Iedereen in Nederland die wel eens een barbecuefeestje heeft gehad kent de oer-Hollandsche speklap. Toch is deze speklap niet echt Hollands. De oorsprong van de Hollandsche speklap ligt namelijk in Indonesië. Daar kwamen de kerrie kruiden vandaan waar we de speklapjes mee op smaak brengen.

Kerrie is niet het kruid van een kerrie plant maar een mix van kruiden en specerijen. Elke regio in Indonesië heeft zijn eigen mix. De gele kleur komt van de kurkuma. Voor de rest kan je de kerrie helemaal naar je eigen smaak aanpassen.

Als we de speklappen voorzien hebben van een lekkere laag kerrie kruiden dan laten we ze indirect opwarmen op onze Kamado Joe. Zo krijgt het vet de tijd om zacht te worden. Niemand houdt namelijk van stevige stukken vet.

Als het vet zacht genoeg is dan kan je de speklapjes om en om grillen boven het directe deel. Let nu goed op dat het vlees niet verbrandt want het druppelende vet kan zorgen voor flinke vlammen. Een grillrandje is leuk maar pas op dat ze niet te zwart worden. Dat is gewoon niet lekker.

Wij maakten deze speklapjes voor bij een flinke schaal met andijvie stamppot. Zet er een lekkere dikke jus bij en wat picalilly en je bent klaar.

Ga jij deze oer-Hollandsche speklapjes ook maken laat ons dat weten via de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op je social media kanaal. Tag @bbqhelden zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

Beer in a Box

Beer pairing

Donker & Elegant

Van dubbel, Amber, Bock, Quadrupel tot Barleywine.

Bereiding

  1. Meng de ingrediënten voor de kerrie en bestrooi elke speklap met 1 tl van de mix.
  2. Bereid een barbecue voor met twee zones en een keteltemperatuur van ongeveer 150ºC.
  3. Leg de speklappen aan de indirecte zijde en sluit het deksel
  4. Na 45 minuten gril je de speklappen om en om boven de directe zijde.

Gearchiveerd onder:

, , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook