Oosterse kip

Oosterse kip

Deze oosterse kip is een combinatie van aziatische en indische smaken. Voor de kip raden wij aan om kippendijen te gebruiken met of zonder bot. Deze zijn wat vetter dan kipfilet en daardoor wat sappiger en smaakvoller voor op de barbecue.

Je mag natuurlijk ook drumsticks gebruiken als je dat liever hebt.

Serveer met lente-uitjes voor een extra frisse smaak

Ingrediënten

  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels soyasaus
  • 3 eetlepels limoensap, dat zijn 2-3 limoenen
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 theelepel sesam olie
  • 1 theelepel Garam Masala
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 2 theelepels gember
  • 1 theelepel cayene peper of minder als je niet van heet houd
  • 8 kippendijen

Bereiding

  1. Mix alles, behalve de kip en de lente-uitjes door elkaar in een grote kom
  2. Houd een kwart mix apart en bewaar deze als saus
  3. Verpak de kip samen met de mix in een sluitbare diepvrieszak. Zorg dat de kip helemaal bedekt is. Leg de zak  3 á 4 uur in de koelkast. Misschien is het handig om de zak in een kom te plaatsen. Hij zou eens kunnen lekken.
  4. Stook de barbecue flink op.
  5. Gril de kip met veel draaien tot een kerntemperatuur van 85ºC.
  6. Smeer de kip in met het laatste beetje saus.

Gearchiveerd onder:

,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook