Oosterse wraps met gerookte buikspek

In samenwerking met

Oosterse wraps met gerookte buikspek

Deze oosterse wraps hoefden we alleen maar in te koppen nadat Jeanette ons de voorzet gaf. Het was zeker een goed idee om deze te maken. Nu vinden wij elk recept waar buikspek in gebruikt wordt al meteen een stuk beter maar deze wraps zijn helemaal erg lekker.

Dit is de basis voor een goede marinade voor het buikspek. De marinade is lekker zoet door de honing, ketjap manis, sweet chilli sauce en de bruine suiker dus er mag best wat zout bij voor de balans.

Het buikspek mag je zeker een dag, 2 dagen mag ook, gekoeld laten marineren. Dat doe je heel makkelijk in een ziplockzak. Als je alle lucht er uit drukt dan zal de marinade overal het vlees raken.

Na 24 uur in de marinade is het buikspek al heel mooi geel/bruin van kleur en ruikt het geweldig. Het buikspek leg je nu indirect op de barbecue. Blokje rookhout erbij en het deksel dicht.

Ondertussen maak je de salade. Deze wordt lekker fris met een beetje zoet door de stemgember. Stemgember wordt gemaakt van jonge gemberwortels. Jonge gemberwortel heeft nog geen of weinig vezels. De jonge gember wordt in een suikersiroop ingemaakt waardoor de bittere smaak van gember verdwijnt.

Stemgember kan je voor een hele boel dingen gebruiken. Er wordt mee gewokt en je ziet het nog wel eens terug op ijs. Wij gebruiken het in de salade die we gaan gebruiken in de wrap.

Na ongeveer 2 uur is het buikspek klaar. Het vet is heel zacht en alles heeft een mooie rode kleur gekregen door de rook. Laat het buikspek nu zeker 15 minuten rusten voordat je het in plakken van een halve centimeter snijdt.

De plakken buikspek gril je kort om en om boven directe hitte of op een grilplaat.

Beleg een wrap met wat salade, een paar plekken gegrilde buikspek en wat cashew noten. Daarna mag er een flinke schuit sweet chilli sauce over het buikspek.

Ingrediënten

  • 750 gram buikspek zonder zwoerd
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels Go-Tan Ketjap Manis
  • 1 eetlepel Go-Tan Sweet Chilli Sauce
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 theelepel zout

Voor de salade

  • 1 krop paksoi
  • ½ komkommer
  • 1 rode ui
  • 1 handje blaadjes verse munt
  • 75 gram julienne gesneden wortel
  • 2 eetlepels Go-Tan Soya Sauce
  • 3 bolletjes Go-Tan stemgember
  • sap van 1 limoen
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 eetlepel siroop van de stemgember
  • 1 theelepel grof zout
  • 6 grote wraps
  • 100 gram gebrande cashewnoten

Bereiding

  1. Mix de honing, Go-Tan Ketjap Manis, Go-Tan Sweet Chilli Sauce, bruine suiker en  zout. Marineer hiermee het buikspek minimaal 24 uur.
  2. Bereid een barbecue voor met 2 zones en een keteltemperatuur van ongeveer 120°C.
  3. Haal het buikspek uit de marinade en leg deze aan de koele kant van de barbecue.
  4. Gaar het buikspek tot een kerntemperatuur van ongeveer 85°C. Ongeveer 2 uur.
  5. Ondertussen maak je de salade door de paksoi met blad en al klein te snijden. De komkommer snijd je doormidden en vervolgens in plakken. De ui snijd je in halve ringen.
  6. Snijd de 3 bolletjes stemgember in dunne plakjes en de verse munt snijd je ook fijn.
  7. Meng nu de sojasaus, limoensap, gembersiroop en de sesamolie en voeg dit met de wortel bij de salade.
  8. Breng op smaak met een beetje zout
  9. Breek de cashewnoten in kleine stukjes en zet dit apart
  10. Als de kerntemperatuur is bereikt dan laat je het buikspek een half uur rusten terwijl je de barbecue ombouwt om te gaan grillen.
  11. Snij het buikspek in plakken van een halve centimeter en gril ze kort om en om.
  12. Beleg een wrap met een handvol van de salade, 2 plakken buikspek en wat cashewnoten. Giet er nog wat extra chilisaus overheen en rol de wrap.
  13. Eet smakelijk.

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook