In English

Buffalo Hot Wings van de Barbecue

In samenwerking met

Buffalo Hot Wings van de Barbecue

Een buffalo hot wing is een gefrituurde kippenvleugel die ondergedompeld is in een Louisiana hot sauce. Je bent natuurlijk geen BBQ-Held als je de kippenvleugels in de frituur gooit. Wij bereiden de kippenvleugels op de barbecue zoals het hoort.

We maken ook onze eigen Louisiana hot sauce. Het is één van de makkelijkste hete sausen om te maken en het maakt jouw buffalo hot wings echt uniek.

Kippenvleugels zijn de perfecte snack voor jouw barbecuefeestje

Kippenvleugels op de barbecue bereiden is ook echt van de makkelijkste klusjes. Je bestrooit de kippenvleugels met peper en zout en je laat ze zo een uurtje, of een nacht als je de tijd hebt, in de koelkast liggen. Het zout zal vocht ontrekken uit het vel waardoor deze droog wordt en de kans krijgt om krokant te worden op de barbecue.

Daarna gooi je ze op de barbecue met een indirecte temperatuur van 150ºC en sluit je het deksel. Halverwege keer je ze een keertje om en na ongeveer een uur heb je geweldig malse kippenvleugels met een krokant velletje. Daarom zijn kippenvleugels de perfecte snack voor je barbecuefeestje. De barbecue doet zijn werk terwijl jij lekker met een biertje bij je gasten staat.

Als je de kippenvleugels omdraait zet je een pannetje op het rooster. Daarin laat je de boter smelten en doe je er de hete saus bij. Wij hebben onze eigen gefermenteerde Louisiana hot sauce gemaakt en die wilden we natuurlijk proberen.

Louisiana hot sauce is van zichzelf zuur van smaak en wij willen deze buffalo hot wings iets zoeter. Daarom schenken we ook wat agave siroop bij de saus. Ook gaat er een beetje Worcestershire saus bij om de saus iets meer barbecuesmaak te geven.

Nu hoef je de kippenvleugels alleen nog maar te laten zwemmen in de saus en kan je ze serveren. Misschien is het handig om meteen een volgende batch kippenvleugels op de barbecue te gooien. Dan heb je die misschien klaar als je gasten beginnen te zeuren om meer.

Dit zijn onze buffalo hot wings. Ga jij ze ook maken, laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden en @kamadojoe zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

Beer in a Box Beer in a Box

BBQ-Helden Box

Intens & Uitdagend

Alle Porter varianten en (Russion Imperial) Stouts.

Bereiding

Buffalo Hot Wings voor de Barbecue

  • Bestrooi de kippenvleugels met peper en zout en laat ze een uurtje in de koelkast staan terwijl jij de barbecue voorbereidt.
  • Zorg ervoor dat je een indirecte temperatuur van ongeveer 150ºC hebt. Leg de kippenvleugels op het rooster en sluit het deksel.
  • Keer na een half uur de kippenvleugels en zet een pannetje op het rooster naast de vleugels. Doe daarin de boter, hot sauce, worcester saus en de agave siroop en sluit het deksel weer.
  • Na ongeveer een uur hebben de kippenvleugels een kerntemperatuur van 85ºC en zijn ze heerlijk mals. Haal ze van het rooster en doe ze in een kom.
  • Roer de saus goed door en schenk een flinke hoeveelheid over de vleugels. Meng alles goed door elkaar en serveer meteen.

Gearchiveerd onder:

, ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook