In English

Louisiana Hot Sauce

Louisiana Hot Sauce

Natuurlijk kan je Louisiana hot sauce, net als bijna elke andere saus, zo kopen in de winkel. Maar het is de makkelijkste hete saus om zelf te maken.

De saus heeft uiteindelijk maar 3 ingrediënten. Toch kan je er redelijk wat mee experimenteren om de saus een eigen smaak te geven.

Louisiana hot sauce is zo makkelijk om te maken. Het is uiteindelijk niets meer dan de pepers kleiner snijden en ze te koken in een mengsel van azijn en zout. Voor deze variant van Louisiana hot sauce gebruiken we rode jalapeño pepers en appelazijn. Daar krijg je een milde, iets zoete, hete saus van. Wil je de saus wat pittiger dan kan je Spaanse pepers gebruiken. Kan het je niet gauw heet genoeg dan neem je Habanero pepers.

Daarnaast kan je ook verschillende soorten azijn gebruiken om deze saus een eigen smaak te geven. Hou er rekening mee dat tijdens het koken van de pepers de hele keuken vol hangt met een scherpe azijn lucht. Dus gooi een raampje open en waarschuw de familie.

Na het koken hoef je alleen nog maar de hele inhoud van het pannetje te pureren in de keukenmachine. Als je de saus nog fijner wil dan zou je hem nog kunnen zeven zodat je alle pitjes en dikkere zaadlijsten kwijt bent. Daar wordt deze Louisiana hot sauce ook nog een stuk milder van.

Wil je meer experimenteren dan zou je verschillende soorten pepers of azijn kunnen gebruiken. Daarnaast kan je ook gefermenteerde Louisiana hot sauce kunnen maken om een meer Tabasco-achtige saus te maken.

Dit is onze Louisiana hot sauce. Je kan de saus overal voor gebruiken maar het is de basis voor buffalo hot wings. Ga jij deze hete saus ook maken laat ons dat dan weten in een reactie hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden zodat we kunnen zien hoe het er uitziet.

Ingrediënten

  • 500 gram hete pepers
  • 250 ml azijn
  • 1 theelepel of 5 gram zout

Bereiding

  1. Verwijder de steel en snij de pepers in kleinere stukken
  2. Doe de azijn, het zout en de pepers in een pan en breng het geheel aan de kook. Laat het 15 minuten sudderen.
  3. Laat alles afkoelen waarna je alles pureert tot een egale saus.

Gearchiveerd onder:

, , , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook