BBQ-helden

Louisiana Hot Sauce

Deze saus is een “Hot Sauce” variant waar van er vele, vele zijn en dient als basis voor Buffalo Hot Wings saus. Houd er rekening mee dat de saus 3 maanden moet rijpen, dus als je morgen Buffalo Hot Wings wilt eten, zal je nu even ergens een flesje kant-en-klaar moeten scoren (success!!).

Ingrediënten

  • 600 gram spaanse pepers. Wil je iets scherper, gebruik dan Cayenne pepers, voor iets milder neem je Jalapeño pepers
  • 375 ml witte wijn azijn
  • 1 theelepel zout

Bereiding

  1. Steriliseer voldoende brandschone weckpotjes voor 600 ml saus
  2. Verwijder de steel aanzetten en snij de pepers in de lengte open
  3. Verwijder de zaadlijsten, of laat ze zitten als je van heet houdt.
  4. Snij de pepers in stukken van 1 cm
  5. Doe de azijn, het zout en de pepers in een pan en breng het geheel aan de kook
  6. Laat de pepers 15 minuten sudderen in de azijn
  7. Pureer de pepers met een staafmixer of in de blender
  8. Giet de nog hete saus in potjes tot anderhalve centimeter onder de rand
  9. De potjes onmiddellijk sluiten, af laten koelen en op een donkere, koele plaats nog 3 maanden laten rijpen

Gearchiveerd onder:

,

Deel je een foto van een recept van BBQ-Helden op social media? Vermeld dan @bbqhelden en #bbqhelden. Dan zien wij jouw post ook.

Like, deel of laat een reactie achter

Misschien vind je dit ook interessant

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Erik en Harco. BBQ-bloggers van het jaar 2019 en wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

The Bastard