Chimichuri chicken

Deel:


Chimichuri chicken is een heel fris gerecht waar je deze zomer nog heel veel van gaat genieten. Het is heel makkelijk te maken en de hele familie vind het lekker.

We zijn er toch nog wel even mee bezig geweest. Chimichuri kan je op veel manieren maken en niet elke chimichuri gaf een goed resultaat. Deze chimichuri hebben we gemaakt met platte peterselie ipv bijvoorbeeld koriander. Niet iedereen houdt van koriander. Vreemd he? Ook hebben we er een paar cherrytomaatjes bijgesneden om het extra fris te maken. Dat maakte het precies goed.

Je zou alle ingrediënten door de keukenmachine kunnen halen maar wij vinden het lekkerder, en mooier, om alles te snijden en fijn te hakken. Dat is misschien wat extra werk maar dat moet dan maar.



Wij houden van een groffe chimichurri. Door niet alles door een keukenmachine te halen krijg je een saus waar je nog alle verschillende smaken in blijft proeven.

Ingrediënten

  • Een flinke bos platte peterselie
  • 1 rode ui
  • 1 rode peper
  • 10 cherry tomaatjes
  • 2 tenen knoflook
  • Sap van 1 limoen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels suiker
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 4 kippendijen zonder bot
  • Versgemalen grof zout

Bereiding

  1. Snij de platte peterselie, ui, cherrytomaatjes en knoflook fijn en gooi alles in een ruime kom.
  2. snij de rode peper doormidden en verwijder de zaadjes en zaadlijsten als je het niet zo heet wilt.
  3. Giet het sap van de limoen erbij samen met de olijfolie en de suiker en roer alles goed door elkaar.
  4. Proef en strooi naar smaak wat peper en zout erbij. Het is de bedoeling dat er een fris zure chimichuri ontstaat. Als je dit proeft dan besef je misschien dat je deze saus/salsa bij meer gerechten kunt gebruiken. Probeer het maar eens bij een dikke steak.
  5. Snij de kippendijen in blokjes van ongeveer 3 cm en doe deze samen met een paar flinke eetlepels chimichuri in een vershoudzak. Laat dit minstens 1 uur tot maximaal 3 uur gekoeld marineren.
  6. Bereid een barbecue voor om te grillen met een keteltemperatuur van ongeveer 200°C.
  7. Snij de gele en rode paprika in plakjes van ongeveer 3 x 3 cm
  8. Snij de rode ui in kwarten
  9. Rijg de paprika, kip en ui op volgorde aan een paar spiesen. Let op dat je wat ruimte overhoudt om de spiesen vast te kunnen houden of te draaien.
  10. Bestrooi de spiesen vlak voordat ze de barbecue op gaan met wat grof zout.
  11. Gril de spiesen totdat de kip een kerntemperatuur heeft van 80°C. Keer ze regelmatig om een gelijkmatige garing te krijgen en te voorkomen dat de groenten verbranden.
  12. Serveer met wat extra Chimichuri.

Deel, like of reageer op Chimichuri chicken via Facebook

The Bastard


BBQ-helden nieuwsbrief

The Bastard


Meer BBQ artikelen



Recepten op niveau of hitte


barabiku pizzaring

dressed to grill

  • beef en steak
  • vuur en rook
  • barabiku
Top
BBQ-helden.nl gebruikt cookies om bla bla. etc. etc. Toch meer weten (Ik snap het).