Kipsaté – lekker makkelijk

Kipsaté - lekker makkelijk

Een satétje mag op geen enkele barbecue ontbreken. Dit is het basis recept voor kipsateh. Lekker zoet en mals. Serveer met een satésaus of pindasaus.

Wij maken over het algemeen satéh van kippedij ipv kipfilet. kippedij is wat vetter waardoor het meer vergevingsgezind is en niet zo gauw uitdroogt tijdens het grillen. De kippedij maak je een beetje schoon. Dat wil zeggen; je verwijdert hier en daar wat dikke stukken vet en er kunnen hier en daar nog wat stukjes bot zitten. Daarna snij je de kippedij in repen. Probeer de repen van gelijke dikte te maken dan gaart het allemaal gelijk.

Doe ¾ van de marinade met het vlees in een ziplockzak en kneed alles goed door elkaar. Leg de zak daarna minstens een paar uur tot een nacht in de koelkast.

Laat de stokjes een half uur weken in water zodat je straks minder last hebt van splinteren. Rijg daarna alle stukjes vlees op de stokjes en zorg dat er onderaan genoeg stok overblijft om de satéh om te kunnen draaien.

Gril de satéh aan alle kanten totdat het bijna naar je zin is.

Als het vlees gaar is met een kerntemperatuur van 70°C dan smeer je het vlees in met het laatste beetje marinade. Dan gril je ze nog even aan beide zijden.

Serveer de satéh met pindasaus maar nooit er al overheen. De satéh is lekker genoeg zonder maar het kan altijd beter.

Ingrediënten

  • 600 gram kippendijen
  • 100 ml sla- of olijfolie
  • 150 ml ketjap manis
  • 6 g suiker
  • ½ theelepel versgemalen zwarte peper
  • ½ theelepel grof zout
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 12 satéstokjes voor 4 porties

Bereiding

  • Week de satéprikkers in water. Dit is tegen het splinteren.
  • Doe de olie, ketjap, suiker, peper, zout en knoflook in een kom en roer alles goed door elkaar.
  • Snij de kippendijen of kipfilet in reepjes van ongeveer 2 cm dik
  • Hou een kwart van de marinade apart en doe het vlees in de rest van de marinade en zet deze in ieder geval 2 uur tot een nacht in de koelkast.
  • Rijg de reepjes aan de stokjes.
  • Stook een barbecue op tot een keteltemperatuur van ongeveer 200°C. Zorg dat je 2 zones hebt zodat je de stokjes naar de koele kant kan schuiven mocht het te hard gaan.
  • En nu mogen ze op de barbecue. Draai de stokjes regelmatig om zodat de saté aan alle kanten mooi bruin wordt.
  • Strijk het laatste beetje marinade over de satéh als deze net gaar is. Daarna gril je ze nog even om en om af.

Gearchiveerd onder:

, , , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook