Mediterraanse lamsbout

Deel:


Deze mediterraanse lamsbout is een beetje barbecueën voor gevorderden maar je maakt wel meteen een feestmaal. En dat is de reden waarom we jou dit recept niet willen onthouden, want lamsbout is nu eenmaal een feestje om te eten.

Reken 200 tot 250 gram lamsbout per persoon. Vraag je slager om een stuk zonder bot

Serveer de lamsbout met muntsaus en genoeg pitabroodjes

Ingrediënten

  • 1 kilo lamsbout zonder bot, of 1,5 met bot
  • 125 ml droge witte wijn
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 eetlepels fijngehakte muntblaadjes
  • 2 eetlepels fijngehakte rozemarijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • Versgemalen zwarte peper en zeezout naar smaak
  • Slagerstouw

Bereiding

  1. Gebruik een schaal waar de lamsbout net op de bodem past.
  2. Meng alle ingrediënten, behalve het touw natuurlijk
  3. Giet een beetje op de bodem van de schaal, leg de bout in de schaal en voeg de rest van de marinade toe.
  4. Zet afgedekt in de koelkast, minimaal 3 uur.
  5. Laat na het marineren de bout een half uur op temperatuur komen.
  6. Bind de bout indien nodig wat bij elkaar,
  7. Zorg dat de barbecue met deksel, belangrijk, aan een kant redelijk, hete kooltjes heeft (geen vlammen of hele sterke gloed, dun aslaagje), en aan de andere kant geen kooltjes, zet daar een aluminium bak om sappen op te vangen.
  8. Gril de bout eerst 10 minuten aan de ene kant direct boven de kolen met het deksel op de barbecue, en draai de bout dan om voor een volgende 10 minuten direct boven de de kooltjes.
  9. Verplaats de bout na de tweede 10 minuten naar de zone zonder de kooltjes.
  10. Rooster de bout nu indirect, 8 minuten per 500 gram gewicht. In het geval van een lamsbout van 1 kg dus 16 minuten.
  11. Leg de bout nu aan de koele kant van de barbecue en sluit het deksel.
  12. Als de kerntemperatuur 55 graden is, is de bout klaar
  13. Haal de bout van de barbecue en laat deze losjes onder aluminiumfolie nog 10 minuten rusten
  14. Snij de bout in plakken van 1 tot 1,5 cm.


Deel, like of reageer op Mediterraanse lamsbout via Facebook

Top