Soms heb je gewoon geen zin om lang achter de barbecue te staan. Zeker niet als het 35 graden is in de achtertuin. Dan maak je shish kebab. Shish kebab is simpelweg vlees aan een stokje. Rijg er wat groenten bij en je bent nog gezond bezig ook.
Ingrediënten
- 400 gram varkenshaas
- 4 eetlepels olijfolie
- de zest van 1 citroen
- 2 tenen knoflook, geraspt
- 1 paprika
- 8 tot 10 cherrytomaatjes
- versgemalen zwarte peper en zout
Bereiding
- Snij de varkenshaas in blokjes van ongeveer 2 cm
- Snij de paprika ook in plakjes van dezelfde grote
- Meng de olijfolie, zest en de geraspte knoflook met een beetje versgemalen zwarte peper
- Marineer de varkenshaas en de paprika in de marinade ongeveer 3 uur
- Bereid een barbecue voor om te grillen met 2 zones. Houd je hand boven de hete zone. Kan je je hand een paar centimeter boven het rooster niet langer dan 4 seconden houden dan is het heet genoeg.
- Rijg de varkenshaas, paprika en cherrytomaatjes aan houten of metalen spiesen
- Bestrooi de spiesen met wat zout vlak voordat ze de barbecue op gaan.
- Gril de varkenshaas rondom tot een kerntemperatuur van 70°C
- Laat de shish kebab 5 minuten rusten voordat je ze uitdeelt