Aubergine bruschetta

Aubergine bruschetta

Deze bruschetta is zonder brood. De Aubergine wordt in schijven gegrild en dat dient als broodje waar de salsa op gaat.

Wij kregen een mooie aubergine mee bij Carnivoornia. Daar moesten we natuurlijk wel wat mee doen. Je kan ze vullen, als plakken grillen. Maar wij vonden dit wel een leuk idee.

Bruschetta kan je als voorafje serveren als je de rest van de gerechten aan het maken bent. Dan hou je je gasten even rustig.

aubergineDeze aubergine kregen wij mee na een geweldig weekend Carnivoornia. De aubergine kwam van aubergine.nl. Goeie naam toch?

Een aubergine kan je niet rauw eten. En laten wij nou regelmatig een hete barbecue klaar hebben staan. Wij gaan hem dus grillen.

aubergine-in-plakjesBereid eerst een barbecue voor. Aubergine kleurt eenmaal gesneden snel bruin en wil je meteen bereiden. Anders zien de plakker er niet zo fraai uit. Je wilt plakken van ongeveer 1 cm dik. Dik genoeg om straks de salsa te kunnen dragen. Smeer ze aan beide zijden in met een beetje olijfolie en bestrooi vast 1 kant met wat peper en zout.

plakjes-aubergine-op-barbecueLeg de plakken met de bestrooide kant op het rooster en laat ze daar 3 minuten liggen. Er zullen al snel grilstrepen ontstaan. Bestrooi de plakken nogmaals met wat peper en zout en keer ze om. Hierna keer je de plakken nog 2 keer zodat je een mooi kruispatroon krijgt. Niet omdat het moet, maar omdat het kan.

aubergine-bruschetta-2Haal de plakken van de barbecue en schep er meteen een flinke lepel salsa op en serveer meteen. Ze koelen namelijk snel af.

Ingrediënten

 • 1 flinke aubergine
 • 2 x 1 eetlepel olijfolie
 • 75 gram feta, in kleine stukjes gebroken
 • 1 eetlepel kappertjes
 • 1 kleine rode ui gesnipperd
 • 3 tomaten in kleine blokjes
 • een paar blaadjes verse munt
 • versgemalen zwarte peper
 • grof zout

Bereiding

 1. We gaan grillen dus stel de barbecue in voor een directe bereiding. Maak het rooster goed schoon met een borstel en wrijf de spijltjes nog even extra na met een stuk keukenpapier met een beetje olijfolie.
 2. Mix de feta, kappertjes, ui, tomaat met 1 eetlepel olijfolie in een kom. Breng op smaak met een beetje versgemalen zwarte peper.
 3. Snij de aubergine in plakken van ongeveer 1 cm
 4. Bestrijk de plakken aan beide kanten met een beetje olijfolie en strooi aan 1 zijde wat peper en zout.
 5. Leg de schijven met de bestrooide kant op het rooster en sluit de barbecue ongeveer 3 minuten. Als er grilstrepen op de aubergine te zien zijn bestrooi je de andere zijde met peper en zout en draai je de plakken om.
 6. Na 3 minuten draai je ze nog een keer zodat de spijlen van het rooster haaks op de eerste strepen staan. Het oog wil ook wat. Na 2 minuten draai je de plakken voor de laatste keer.
 7. De plakken aubergine mogen van de barbecue en op elke plak mag een flinke lepel van de eerder gemaakte salsa. strooi op eke plak een klein beetje gehakte blaadjes munt. Serveer direct.

Gearchiveerd onder:

, ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook