In English

Bacon bami ballen

Bacon bami ballen

Weet je wat feest is? Als je de koelkast opentrekt en je vindt nog een restje bami. Die kan je natuurlijk opwarmen in de magnetron maar je kan er vanaf nu ook bacon bami ballen mee maken. Het enige dat je nodig hebt is een muffin tray en een half uurtje geduld.

Dit is een lage muffin tray. Je hebt ook diepere maar die moet je dan niet volledig vullen. Je moet natuurlijk helemaal zelf weten wat je doet maar dan wordt het wel een enorme bami bal. Niet echt meer een snack maar bijna een hele maaltijd. Wij gebruikten een muffin vorm voor 6 muffins. Achteraf gewoon jammer. Toen de Bami ballen op waren konden we er nog wel 6 op. Volgende keer gebruiken we dus een muffin vorm voor 12 muffins.

Probeer zoveel mogelijk bami in de vorm te drukken als mogelijk. Als je ze omwikkelt met spek zie je dat ze boven de vorm uitsteken. Als het spek gebakken wordt dan zal de bami bal kleiner worden en de bami wat meer samendrukken. De muffin tray gaan we indirect verhitten. Dus er gaat geen directe hitte onder de vorm. Anders verbrand de bodem.

Na ongeveer een half uur is het spek goudbruin en hier en daar een beetje knapperig. Laat de bacon bami ballen niet zo ver doorbakken totdat het spek helemaal knapperig is. Dan valt de bal namelijk uit elkaar. De laatste 5 minuten smeer je de bami ballen in met de ketjap sriracha saus. Dan kan de saus opwarmen en plakkerig worden.

Voor het serveren strooien we een beetje sesamzaad over de ballen. Ziet er toch een beetje chiquer uit. Je zou eens mogen denken dat het een ordinaire snack is.

Ingrediënten

 • Per bami bal
 • 2 plakjes ontbijtspek
 • Een flinke eetlepel bami
 • 1 theelepel gebakken uitjes

De bami dry rub

De saus

 • 3 el ketjap manis
 • 1 el sriracha
 • 1 el bruine suiker
 • 1 tl rijstwijn azijn
Beer in a Box Beer in a Box

Beer pairing

Blond & Krachtig

Verwacht Licht Blond, Donker Blond, Beetje Blond, Zwaar Blond maar ook Tripels.

Bereiding

 1. Leg 2 plakken ontbijtspek kruislings in een muffin vorm en schep daar een flinke eetlepel bami in.
 2. Strooi daar de gebakken uitjes over en sluit de bami af met het ontbijtspek.
 3. Mix de ingrediënten voor de dry rub en strooi een beetje over elke bami bal.
 4. Verwarm de bacon bami ballen indirect op 200°C.
 5. Ondertussen kan je de saus maken door de ketjap, sriracha, bruine suiker en azijn te roeren tot de suiker opgelost is.
 6. Als de spek goudbruin maar nog niet knapperig is dan smeer je de bami ballen in met de saus en laat het nog 5 minuten opwarmen.
 7. Bestrooi de bami ballen met een beetje sesamzaad en serveer ze meteen.

Gearchiveerd onder:

, , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook