In cola gemarineerde longhaas

In samenwerking met

In cola gemarineerde longhaas

Niets is zo lekker als eten van een stokje. Deze in cola gemarineerde longhaas spiesen zijn daar geen uitzondering op. De marinade van cola en ketjap zorgt voor een zoete en licht pittige smaak die perfect samen gaat met de malse stukjes longhaas. Deze longhaas speisen is een makkelijk recept dat gegarandeerd indruk maakt op je gasten.

Wat is longhaas

Dit is een schoongemaakte longhaas. We hadden het even intact moeten houden zodat je kon zien hoe het eruit ziet als je het hebt gekocht. Het zijn twee groepen met spieren met daartussen een dikke zeen. Die zeen moet je verwijderen want die is niet te eten. Dan hou je dus twee haas-achtige stukken vlees over waar je nog wat vliesen van weg moet snijden.

Wij hebben de longhaas gekozen voor zijn duidelijke rundvleessmaak. De longhaas is de bundel spieren die de longen van de koe laat bewegen. Het is dus echt werkvlees. Dat maakt het vlees erg smaakvol maar ook stug door de dikke draad.

Met de marinade van cola maken we de longhaas heerlijk mals. De cola is zuur genoeg om bindweefsel af te breken en meteen een hoop smaak achter te laten. Om de overwegend zoete smaak wat balans te geven hebben we ook Worcestershire saus, ketjap manis en een hoop knoflook toegevoegd.

Normaal gooien we het vlees in ziplock zakken om te marineren. Dan gebruik je namelijk een stuk minder marinade. Maar ook die zakken zijn wel eens op.

We grillen de spiesen rondom gaar op onze Kamado Joe. De ketel van de Kamado Joe Classic 3 is een stuk hoger dan die van zijn voorgangers of concurrenten. Dat is gedaan om ruimte te creëren voor de SloRoller die je meegeleverd krijgt.

Door die extra hoge ketel is de afstand tussen het rooster en de kolen erg veel. Het rooster hangen we daarom een standje lager in het divide and conquer systeem gelegd zodat de afstand tussen de kolen en het vlees minder is. 

Wij zijn normaal al geen voorstander van garen op gevoel maar met deze kleinere stukken vlees is dat helemaal niet te doen. Daarom grillen we de spiesen rondom en checken geregeld wat de kerntemperatuur is.

Omdat we niet te lang met onze blote handen boven de hitte willen hangen gebruiken we de Thermapen One. Dat is de snelste kernthermometer op dit moment.

We serveren de longhaas spiesen met een heerlijke frisse chimichurri. Dat is volgens ons de beste combinatie. Ga jij deze spiesen ook maken, laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden en @kamadojoe zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

Beer in a Box Beer in a Box

BBQ-Helden Box

Intens & Uitdagend

Alle Porter varianten en (Russion Imperial) Stouts.

Bereiding

  1. Rasp de tenen knofllok en meng dit met de ketjap, de worcestershire saus en de chiliflakes.
  2. Snij de longhaas in blokjes van ongeveer 2,5 cm en doe ze in een ziplockzack.
  3. Doe de knofllok mix erbij en masseer dit in het vlees. Giet dan de cola erbij en sluit de zak.
  4. Laat het vlees minstens 4 uur tot een hele nacht marineren in de koelkast.
  5. Snij de ui in stukken zo groot als de blokjes en rijg ze om en om met de gemarineerde biefstuk aan metalen spiesen.
  6. Bestrooi het vlees met wat zout en gril ze rondom tot een kerntemperatuur van 55ºC.

Gearchiveerd onder:

, ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook