Cola pulled beef

In samenwerking met

Cola pulled beef

Pulled beef uit de dutch oven is de makkelijkste manier om pulled beef te maken. Met het juiste vlees is het bijna onmogelijk om het te verpesten. Wij maakten deze keer geweldige pulled beef in een zoete en licht pittige saus met cola. Je hebt waarschijnlijk nog nooit zulke lekkere pulled beef gegeten.

Wat is chuck roast?

Een chuck roast heet in Nederland officieel onderrib. Het is een stuk vlees uit de nek van een koe. Tegenwoordig wordt het dus ook wel gewoon rundernek genoemd. Voor je oma was het draadjesvlees.

Het vlees heeft een mooie hoeveelheid intramusculair vet waardoor het vlees geweldig is om langzaam te bereiden. Dat maakt dit stuk vlees dus perfect om te gebruiken voor pulled beef.

Om de bereiding wat te versnellen snijden we het vlees in grote stukken en bestrooien we het met de meest simpele dry rub. Gewoon gelijke delen zout, zwarte peper en knoflookgranulaat. Soms moet je het gewoon niet moeilijker maken.

Dit recept met pulled beef is al heel erg makkelijk maar we gaan het nog makkelijker maken door het te bereiden in onze Konnected Joe. De Konnected Joe is een echte kamado die zichzelf op temperatuur brengt en houdt. Dat geeft jou de mogelijkheid om je te concentreren op belangrijkere dingen dan de barbecue in de gaten houden.

In de Konnected Joe plaatsen we de SloRoller uit de Classic 3. De SloRoller zorgt ervoor dat de temperatuur perfect in de ketel verdeeld wordt. Ook de rook wordt nu gelijkmatig verdeeld waardoor alle stukken vlees straks dezelfde hoeveelheid rooksmaak krijgt.

Een ander voordeel dat we het vlees in stukken hebben gesneden is dat je nu meer oppervlakte hebt dat een rooksmaak krijgt. Dat zie je meteen als je na 2 uur de barbecue open trekt. De geur is ook fantastisch. Er gaat niets boven de geur van zwarte peper, het vet van het vlees in combinatie met de zoete rook. Dit is echte BBQ.

Als het vlees genoeg rook heeft gezien dan kunnen we de saus maken in de dutch oven. Het is samen met de ketchup en de cola een zoete BBQ saus geworden die je meer zou verwachten bij varkensvlees. Maar bij deze pulled beef smaakt het ook geweldig.

Als de saus klaar is dan mag het vlees erbij en dan gaat het deksel dicht. Zo laat je alles lekker een paar uur stoven. De stoom in de pan zorgt ervoor dat het vlees mals wordt. Het zuur van de cola versnelt dit proces.

Na 2 tot 3 uur is het vlees geweldig mals. Het vet is gesmolten en het bindweefsel in het vlees is omgezet in gelatine. Die gelatine is niet alleen heel lekker, het zorgt er ook voor dat de saus iets indikt als het afkoelt. Zo blijft de saus lekker aan het vlees plakken als je het pult.

Wij maakten met deze pulled beef lekkere broodjes met zoet-zure ui en augurk. Gek beter gaat het niet worden.

Ga jij deze cola pulled beef ook maken laat ons dat weten via de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op je social media kanaal. Tag @bbqhelden zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

 • 2 kilo rundernek of chuck roast
 • 1 el zeezout
 • 1 el zwarte peper
 • 1 el knoflookgranulaat
 • 2 el olijfolie
 • 1 witte ui fijngesneden
 • 3 tenen knoflook fijngesneden
 • 1 rode peper fijngesneden
 • 330 ml cola
 • 200 ml ketchup
 • 2 el rietje suiker
 • 1 el worcestershire saus

Bereiding

 1. Snij het vlees in grote stukken en bestrooi het met de zout, zwarte peper en knoflookgranulaat. Laat dit 3 kwartier in de koelkast liggen terwijl je de barbecue voorbereidt op een indirecte temperatuur van ongeveer 120ºC met wat rookhout.
 2. Leg het vlees op het rooster en laat het zo 2 uur roken tot het een mooie rookkleur heeft.
 3. Plaats een dutch oven boven directe hitte en giet daar wat olijfolie in. Fruit de ui en knoflook tot deze zacht en transparant is.
 4. Doe de rode peper, de cola, ketchup, suiker en de worcestershire saus erbij en laat dit iets opwarmen. Dan mag het vlees erbij en sluit je het deksel.
 5. Check na ongeveer 2 uur hoe zacht het vlees is. Als het zacht genoeg is dan mag de pan van het vuur. Anders sluit je weer het deksel en kijk je elk half uur daarna.
 6. Als het vlees en de saus iets is afgekoeld dan trek je het vlees uit elkaar met twee vorken.

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook