Longhaas gemarineerd in balsamicoazijn

Longhaas gemarineerd in balsamicoazijn

Longhaas is een onbekend maar heerlijk stuk rundvlees. In de supermarkt zul je het niet vinden en ook bij je slager zal je er om moeten vragen.

Wij hebben een heerlijke marinade waardoor de smaak van deze geweldige steak nog beter wordt.

De longhaas is een spiergroep die er voor zorgt dat de longen van de koe groter en kleiner worden. Het is daardoor een erg smaakvol stukje vlees omdat het echt werkvlees is.

Je moet alleen nog een beetje werk verrichten voordat dat lekkere vlees bereid kan worden. Allereerst zit er in het midden van een hele longhaas een dikke zeen. Deze moet je er eerst uitsnijden.

Je haalt een scherp mes netjes langs één kant van de zeen en dan snij je de zeen van het andere deel. Zie je dit niet zitten dan vraag je je slager om dit te doen.

Daarna verwijder je aan de buitenkant van de twee delen nog wat hardere stukken vet en vliezen. En dan hou je 2 hele mooie ossenhaas-achtige delen vlees over die je kan marineren.

Longhaas is weliswaar werkvlees maar het is niet taai. Het mag de naam haas met trots dragen. Daarom kan het ook gewoon over hoge hitte gegrild worden.

We garen de longhaas tot een kerntemperatuur van 55ºC. Dat checken we tijdens het grillen met de Thermapen One. Deze is lekker snel en dan hang je dus niet te lang met je blote handen boven de gloeiende kooltjes.

Voor dit heerlijke maaltje hebben we ook nog een paar aardappels gepoft. Ga jij deze longhaas ook maken laat ons dat weten via de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op je social media kanaal. Tag @bbqhelden zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

Beer in a Box

Beer pairing

Donker & Elegant

Van dubbel, Amber, Bock, Quadrupel tot Barleywine.

Bereiding

  1. Snij de zeen uit de hele longhaas en verwijder dan harde stukken vet en vliezen van beide delen.
  2. Meng de rest van de ingrediënten en marineer daarin de longhaas een paar uur, of een hele nacht.
  3. Bereid een barbecue voor om te grillen op hoge hitte.
  4. Grill de longhaas om en om tot een kerntemperatuur van 50 tot 50ºC.
  5. Laat het vlees rusten waarna je het haaks op de draad in mooi plakken snijdt.

Gearchiveerd onder:

, , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook