Deze geglaceerde wortels zijn een perfecte sidedish bij een mooie roast. Je zet ze gewoon naast de lamsrack op de barbecue en wacht tot ze klaar zijn. Makkelijker gaat het niet worden.
Het lastigste van dit recept is het schoonmaken van de wortels. We laten een klein beetje van het loof zitten omdat dat er gewoon leuker uitziet. Gooi het loof niet weg. Dit kan je eten. Er wordt zelfs pesto van gemaakt.
Leg de wortels in een ovenschaal waar ze net mooi in passen. Zo gaat het glaceren het best lukken.
Zet de ovenschaal bij de rest van de gerechten op de barbecue. Het enige dat je hoeft te doen is zo nu en dan de wortels omscheppen zodat de karamelsaus van boter, honing en bruine suiker overal op elke wortel komt. Als de wortels zacht zijn en mooi glimmen van de saus dan zijn ze klaar.
Zo lust iedereen toch wortels of niet?
Ingrediënten
- 10 wortels van gelijk formaat
- 50 gram roomboter
- 2 eetlepels honing
- 1 eetlepel bruine suiker
- 2 theelepels citroensap
- zout en peper
Bereiding
- Was de wortels en snij het loof eraf.
- Leg de wortels in een ovenschaal en doe daar de boter, honing, bruine suiker en citroensap bij.
- Zet de ovenschaal op de barbecue op ongeveer 150 tot 200°C.
- Als de boter gesmolten is dan keer je de wortels om en om. Dit doe je regelmatig de volgende 20 minuten tot een half uur tot de wortels zacht zijn.
- De laatste keer breng je ze op smaak met een beetje zout en peper.