In English

Griekse Hotdogs

In samenwerking met

Griekse Hotdogs

Je moet het soms niet moeilijker maken dan het is. Deze Griekse Hotdog heeft werkelijk niets met Griekenland of Grieks eten te maken maar je moet het beestje een naam geven. Het gaat er gewoon om dat je een paar goeie worsten op de barbecue gooit, zoals deze meditarranean bbq worsten van Beef en Steak. En ze daarna op een broodje gooit met een lekkere frisse salade, feta en een dikke tzatziki.

Dit is de hotdog die je komende zomer zou kunnen bestellen op het strand op Rodos. Heb je geen plannen om naar Griekenland te gaan dan maak je ze natuurlijk gewoon in je achtertuin komend weekend.

De beste manier om worsten te bereiden is wat ons betreft eerst roken en dan grillen. Worst roken is altijd een goed idee natuurlijk. Niet alleen voor de smaak maar ook om de worst lekker langzaam door en door te garen zonder dat hij knapt of uitdroogt. Een half uur op 150ºC is genoeg. Of een uurtje op 120ºC. Het ligt er maar net aan wat je nog meer op de barbecue hebt liggen.

We hebben de Kamado Joe Classic afgesteld op 150ºC en een halve platesetter geplaatst. Als de worsten dan na een half uur gaar zijn dan zetten we de onderste schuif open zodat er meer zuurstof bij de gloeiende kooltjes komt. Dan hoeven we de worsten alleen nog maar af te grillen zodat ze ook nog eens een mooi droog velletje krijgen. Zo krijg je de perfecte worst.

Deze Griekse hotdogs maken wij met rode ui, tomaatjes, sla, feta en een flinke schep tzatziki natuurlijk. Jij kan ze beleggen met wat je maar wil. Een paar groene pepers of patat. Zie maar.

Ga jij deze Griekse hotdogs ook maken, laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden en @kamadojoe zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

Beer in a Box Beer in a Box

Beer pairing

Fris & Fruitig

Denk aan Witbier, Weizen, Saison of New England Ipa.

Bereiding

  1. Bereid de barbecue voor met een indirecte temperatuur van 150ºC. Leg de worsten boven indirecte hitte en laat ze een half uur liggen.
  2. Snij ondertussen de cherry tomaatjes en de rode ui. Mocht je nog geen tzatziki hebben gemaakt dan is dit het moment.
  3. Gril de worsten om en om tot ze er goed uitzien.
  4. Snij de pistoletjes open en beleg de broodjes met de ui, tomaatjes, feta en tzatziki.
  5. Snij de worsten in plakjes en maak de broodjes af.

Gearchiveerd onder:

, ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook