Ben je gek op Grieks dan weet je dat een flinke bak frisse tzatziki onmisbaar is. Deze variant met roomkaas is een stuk dikker dan de tzatziki die we vaker maken en daardoor nog lekkerder als dipsaus. Zet er een schaal stokbrood naast en het is weg voor je het doorhebt. Maak dus meteen maar een dubbele hoeveelheid.
Omdat we een lekkere dikke tzatziki willen is het belangrijk dat je de geraspte komkommer goed uit laat lekken. Wij leggen de geraspte komkommer midden in een schone theedoek en knopen het dan tot een bol. Daarna draai je de knoop strakker waardoor al het overtollig vocht uit de komkommer geknepen wordt.
Deze tzatziki smaakt natuurlijk perfect bij alle Griekse barbecue recepten maar ook op een lekker stuk brood. Ga jij deze tzatziki ook maken, laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.
Ingrediënten
- 200 ml Griekse Yoghurt
- 100 gram roomkaas zoals MonChou
- 1 el olijfolie
- Een halve komkommer
- 2 tenen knoflook
- 2 el vers gesneden dille
- Sap van een halve citroen
- Zout en peper naar smaak
Bereiding
- Rasp de komkommer en laat al het vocht uitlekken zoals hierboven beschreven.
- Mix de yoghurt, de roomkaas en de olijfolie tot je geen klontjes meer ziet.
- Rasp de knoflooktenen en doe dit met de komkommer, dille en citroensap bij de yoghurt.
- Breng op smaak met peper en zout.