Deze frisse Marokkaanse kip kebab is makkelijk te maken en een gegarandeerde hit op elke barbecue. Dit recept is voor 3 tot 4 personen maar maak alvast maar 2 x zoveel want ze gaan hard.
Kip op een stokje is altijd goed op de barbecue. En natuurlijk kan je gewoon saté maken maar een goeie kebab is net zo makkelijk. En ook erg lekker.
De kip gaat op de stokjes met de ui en mag daarna gemarineerd worden. Dit doe je omdat de marinade nogal grof is en gerust ook meegegrild kan worden.
Gril direct tot een kerntemperatuur van 80°C rondom mooi bruin. Gebruik je liever kipfilet dan gaar je door tot een kerntemperatuur van 70°C.
Ingrediënten
- 200-250 gram kippendijen of kipfilet
- 1 grote of 2 kleine limoenen
- ongeveer 50 ml olijfolie
- 15 gram peterselie, fijngesneden
- 15 gram koriander, fijngesneden
- 1 kleine ui, fijngesneden
- 1 kleine ui in kwarten
- ¼ theelepel komijn
- ¼ theelepel zout
- Verse zwarte peper
- 3-4 flinke satehstokjes, hout is goed, metaal als je ze hebt
Bereiding
- Pers de limoen, of limoenen.
- Meng de limoensap met een zelfde hoeveelheid olijfolie
- Meng de fijngesneden peterselie, koriander en ui met de limoensap en olijfolie in een kleine ovenschaal
- Gooi als laatste de komijn de zout en de peper erbij
- Snij de kippendij in stukken van 3-5 cm
- Rijg afwisselend de kip en de kwart stukken ui op de stokjes. Niet te strak op elkaar. Bewaar iets ruimte tussen de ui en de kip zodat de kip aan de zijkant ook gaar kan worden.
- Leg de stokjes in de ovenschaal en draai ze een aantal keer om in de marinade
- Marineer nu alles minstens 2 uur afgedekt in de koelkast maar het liefst een hele nacht
- Op een medium hete barbecue, net grijze kolen, gril je de kebab aan beide zijden ongeveer 10 minuten. Het liefst met het deksel dicht.