Marokkaanse lamsrack

Deel:


Lamsrack kom je al niet al te vaak tegen op de barbecue en deze Marokkaanse lamsrack al helemaal niet en dat is jammer. Voor deze lekkere lamsrackjes hoeven we niet de straat van Gibraltar over te steken.

Ras-el-hanout is te koop bij Marokkaanse of andere Noord Afrikaanse winkeltjes.

Ingrediënten

  • 1 lamsrack (ongeveer 8 ribbetjes) per 2 personen.
  • 1 eetlepel Ras-el-hanout kruiden per rack
  • 1 eetlepel rozemarijn blaadjes per rack
  • 2 eetlepels olie per rack
  • Versgemalen zwarte peper en zeezout naar smaak

Bereiding

  1. Meng de olie met de ras-el-hanout, peper en zout en fijngesneden rozemarijn.
  2. Wrijf de lamsrackjes met het mengsel in
  3. Verpak de racks in keukenfolie en zet ze een paar uur in de koelkast
  4. Haal de racks 30 minuten voor de bereiding uit de koelkast om op temperatuur te laten komen
  5. Zorg voor een redelijk hete barbecue met deksel en 2 zones. Dat wil zeggen, 1 kant met gloeiende kooltjes en 1 kant zonder.
  6. Leg de racks eerst met de vleeszijde boven het vuur om dicht te schroeien. De botjes steken over de rand om verbranden te voorkomen.
  7. Draai de racks na een minuut of 4. Ze moeten makkelijk van het rooster loskomen. De botjes steken weer over de rand
  8. Verplaats na nog eens 4 minuten de racks naar het gedeelte naast de kooltjes, het vleesgedeelte naar beneden.
  9. Na 5 minuten de racks keren
  10. Doe het deksel terug op de barbecue en na nog eens 5 minuten zijn de racks klaar
  11. Laat de racks voor het aansnijden nog een minuut of 5 nagaren onder wat aluminiumfolie.

Deel, like of reageer op Marokkaanse lamsrack via Facebook

Top