Lamsrack met tijm en rozemarijn

Lamsrack met tijm en rozemarijn

Dit is één van de klassieke lamsrack recepten. En dat is niet voor niets. Deze smaken passen heel goed bij de typische eigens maak van lamsvlees.

Kan je Texels lamsvlees krijgen dan moet je dat zeker doen. Anders is er altijd wel Nieuw Zeelands lam te krijgen.

Meng alle ingrediënten door elkaar. Wij hadden nog wat gerookte teentjes knoflook liggen maar een paar gewone teentjes zijn natuurlijk ook prima.

Verdeel het mengsel over het vlees. Is het mengsel wat te dik dan voeg je gewoon wat extra olie toe. De lamsrack kan je een paar uurtjes laten marineren of een hele nacht als je de tijd hebt.

Lamsrack is maar een dun stukje vlees en omdat we absoluut niet verder willen garen dan medium rare gaan we met beleid grillen. Bereid dus de barbecue voor met 2 zones en een matige hitte.

Het lamsrack mag nu direct boven de hitte en door veel te keren en te draaien gril je het vlees lekker rustig naar 55 graden celsius. Een paar voorzichtige vlammetjes is niet erg. Gaat het te hard dan schuif je het vlees naar de koelere kant.

Haal de lamsrack van het rooster en laat een paar minuten rusten. Snij de lamsrack per rib en serveer met een munt limoen yoghurt saus.

Ingrediënten

 • 1 lamsrack per 2 personen (8 of 9 ribbetjes)
 • 1 eetlepel fijngehakte tijm per rack
 • 1 eetlepel fijngehakte rozemarijn per rack
 • 2 fijngesneden teentje knoflook per rack
 • 2 eetlepels olie per rack
 • Versgemalen zwarte peper en zeezout

Bereiding

 1. Verwijder de dikkere lagen vet en vliezen van het vlees
 2. Meng de kruiden, peper en zout met de olie en wrijf de racks hiermee in
 3. Verpak de racks in keukenfolie en zet ze een paar uur in de koelkast
 4. Bereid een barbecue voor met 2 zones en een keteltemperatuur van ongeveer 150 tot 180 graden.
 5. Leg de lamsrack op het rooster en gril het vlees boven de directe hitte om en om tot een kerntemperatuur van 55 graden Celsius.
 6. Laat de racks voor het aansnijden nog een minuut of 5 nagaren onder wat aluminiumfolie.

Gearchiveerd onder:

,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook