Rode curry pasta is geweldig als marinade voor de kip of om de kip na het barbecueën mee in te smeren.
Deze rode curry pasta kan je gebruiken voor onze hele kip met rode curry
Ingrediënten
- 4 flinke gedroogde rode pepers
- 1 tak citroengras, gesneden ongeveer 1½ eetlepel
- 1 stuk verse gember van 2 x 2 cm, fijn gesneden ongeveer 1 eetlepel
- 1 theelepel hete currypoeder
- 1 eetlepel gemalen korianderzaad
- 1 eetlepel vissaus
- 3-4 eetlepels fijngesneden sjalotjes
- 3 teentjes knoflook
- 2 fijngesneden ansjovis
Bereiding
- Doe de pepers in een kleine kom en giet hier kokend water overheen.
- Dek de kom af met een bord en laat dit 30 minuten staan
- Haal de pepers eruit
- Mix met een keukenmachine alle ingredienten inclusief de pepers tot een glad mengsel
- zet in de koelkast voor later gebruik