BBQ-helden

Hele kip met rode curry

Een hele kip met rode curry, da’s lekker. Een hele kip bereiden op de BBQ vergt geduld. Maar kan jou het wat schelen op een avondje met je beste vrienden, een paar koude pilsjes, en een hele grote BBQ met deksel.

Reken in ieder geval maar op een halve kip per persoon.

Mouwen opstropen en aanvallen!

Dry rubs bestellen

Ingrediënten

  • Hele kip van 1,5 kilo per stuk
  • 75 ml kokosmelk (per kip)
  • 2 eetlepels rode curry pasta, gekocht of zelf gemaakt (per kip)
  • 1 theelepel bruine basterdsuiker (per kip)
  • Zout en versgemalen en peper (per kip)

Bereiding

  1. Knip met een wildschaar eerste de vleugel tipjes eraf
  2. Knip de ribben langs beide zijden van ruggengraat door en verwijder de ruggengraat
  3. Dit kan even een dingetje zijn: Spreid de kip open en leg deze met de open kant op een snijplank.
  4. Druk nu het borstbeen naar beneden, waarschijnlijk hoor en voel je botten kraken. Je hebt nu een platte kip.
  5. We hebben bij bovenstaande instructies ook handige plaatjes 
  6. Snij met een zeer scherp mes om de anderhalve centimeter diepe diagonale sneden over de hele kip(pen)
  7. Meng de kokosmelk, curry pasta en bruine suiker en breng op smaak met zout en peper
  8. Smeer de kip met dit mengsel in en laat gekoeld een uurtje intrekken
  9. Bereid de barbecue voor voor een indirecte bereiding. De keteltemperatuur mag ongeveer 150ºC zijn.
  10. Leg de kip met de huid omhoog en de poten richting de hitte en doe het deksel op de BBQ
  11. Check zo nu en dan de kerntemperatuur. De filet moet 70ºC zijn en de poten willen we graag 85ºC hebben.
  12. Draai de kip ongeveer 5 graden van te voren om en leg hem direct boven de hitte. Nu ga je voor een mooi krokant huidje. Pas op dat het niet verbrand.
  13. Als de kip gaar is nog 5 tot 10 minuten laten rusten

Gearchiveerd onder:

Deel je een foto van een recept van BBQ-Helden op social media? Vermeld dan @bbqhelden en #bbqhelden. Dan zien wij jouw post ook.

Like, deel of laat een reactie achter

Misschien vind je dit ook interessant

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Erik en Harco. BBQ-bloggers van het jaar 2019 en wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

The Bastard