Rode kool salade met granaatappel

Rode kool salade met granaatappel

Deze frisse salade van rode kool en wortel wordt afgemaakt met een lichtzoete dressing en kleine knapperige explosies van granaatappel. Dit klinkt helemaal niet stoer maar dat hoeft ook niet meer in 2023. Als jij deze salade mee neemt naar het volgende barbecuefeestje dan kan iedereen dat enorm waarderen.

Wij pellen een granaatappel door hem in kwarten te snijden en dan het vlees rond de pitjes open te trekken. De pitjes vallen er dan makkelijk uit of zijn er zo uit te trekken. Let op dat het witte vlees niet meekomt want dit is bitter. Let ook een beetje op je kleren want de rode pitjes knappen makkelijk open.

Zeg nou zelf, deze salade ziet er toch geweldig uit? En het is nog super gezond ook. Zoals gezegd, niet stoer, wel echt lekker. Ga jij deze salade ook maken, laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

  • 200 gram rode kool fijngesneden
  • 150 gram wortel julienne gensenden
  • 2 el fijngesneden krul peterselie
  • zaadjes van 1 granaatappel
  • 3 el mayonaise
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl mosterd
  • 1 el honing
  • sap van een halve citroen
  • zout en peper naar smaak
Beer in a Box Beer in a Box

Beer pairing

Fris & Fruitig

Denk aan Witbier, Weizen, Saison of New England Ipa.

Bereiding

  1. Maak de dressing door de mayonaise, olijfolie, mosterd honing en citroensap te mengen. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Doe de rode kool en de wortel in een kom.
  3. Giet de dressing erbij en mix dit door elkaar.
  4. Bestrooi met de peterselie en de granaatappel pitjes

Gearchiveerd onder:

, , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook