David speelt met vuur – David Pauka

david-speelt-met-vuurHet boek David speelt met vuur zagen we al van ver aankomen. David had het op zijn facebookpagina al heel lang over het maken van het boek. En toen wij in aanmerking kwamen voor een recensie exemplaar hebben wij die met beide handen aangepakt. Wij zijn gek op kookboeken en als het ook maar enigszins met barbecueën te maken heeft, worden wij helemaal nieuwsgierig.

Het boek zelf is van een goede kwaliteit. Vaak zie je dat er gekozen is voor een goedkopere afwerking van een boek maar dit is een mooi hardcover genaaid boek met stevig papier en echt prachtige fotografie. Er is veel zorg besteed aan het boek en dat zie je er ook aan af.

david-speelt-met-vuur-grill-techniek

Het boek bestaat uit 3 grote hoofdstukken: voor-, hoofd- en nagerecht. Met daaromheen wat tips and tricks zoals het schoonmaken van de barbecue en soorten vis en vlees. Ook is er een handig lijstje met het belangrijkste barbecuegereedschap. Er zijn in totaal 66 recepten variërend van makkelijk tot moeilijk. Voor de beginnende barbecueër tot aan de barbecue-expert.

Bij elk recept staat een prachtige foto waardoor je meteen honger krijgt. Onder elk recept staat ook hoe de opmaak van de foto is gedaan. Dat geeft al meteen aan hoe serieus David koken neemt. Waar je bij de meeste barbecueboeken enkel het bereiden van het vlees of vis kan lezen, gaat dit boek een stap verder door een compleet gerecht te beschrijven inclusief saus en groentes.

david-speelt-met-vuur-longhaas

Ook zien we de minder bekende vlees- en vissoorten voorbij komen. Diamanthaas met sherryjus en gevulde dorade met gegrilde courgette zien er op de foto zo goed uit dat we die zelf gauw eens gaan proberen. Ook staat er een mooi luxe recept met longhaas in het boek. Dit mooie stuk rundvlees zie je niet vaak terug in kookboeken maar je mist echt wat als je dit nog nooit hebt gegeten.

Het is leuk om te zien dat David niet bang is om spareribs voor te koken. Dit gaat volledig in tegen alles waar de barbecue purist voor staat en natuurlijk zijn spareribs het lekkerst als je ze van begin tot eind rookt op de smoker of barbecue maar soms heb je daar simpelweg de tijd niet voor. En dan ben je blij dat je een snel en lekker recept achter de hand hebt.

david-speelt-met-vuur-tarbot-met-prei

Bij sommige gerechten komt er wel heel weinig barbecue aan te pas. Dit ligt natuurlijk aan onze eigen verwachting maar bij een aantal recepten wordt wel heel weinig met vuur gespeeld. In dit boek staat altijd het recept centraal, zonder uitleg over het waarom van bepaalde bereidingen of uitleg over de gebruikte ingrediënten.

david-speelt-met-vuur-karamelpudding

Zoek je een echt stoer barbecueboek dan is dit boek het niet. Wil je complete maaltijden op tafel kunnen zetten en dan ook nog indruk maken op je gasten dan is David speelt met vuur precies wat je wilt. Van voorgerecht tot toetje en van vegetarisch tot prachtige steaks, alles komt aan bod.

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Deel, like of reageer

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook