Let’s Make BBQ Great Again – Jeroen Wesselink

Je kan niet genoeg kookboeken in de kast hebben staan. En dat geldt dus ook voor barbecue boeken. We hebben Make BBQ great again alweer een poosje in ons bezit en willen er nog wel wat over kwijt.

De schrijver Jeroen Wesselink heeft samen met zijn broer The Bastard kamado op de markt gebracht. Deze connectie is heel duidelijk in de hele vormgeving van het boek. Zelfs het omslag voelt aan als de bekende zwarte barbecue.

Natuurlijk is dit boek uitermate geschikt om te geven aan iemand die net een Bastard heeft gekocht of gekregen maar de meer dan 90 recepten zijn ook te maken andere soorten en merken barbecues. Als er een deksel op zit kom je een heel eind.

Let’s Make BBQ Great Again is, door de wat vreemde verdeling van recepten, echt een blader boek. Het begin van het boek is gereserveerd om je een klein op gang te helpen met de basis begrippen van barbecue. Het wordt allemaal heel summier beschreven dus wil je daar meer over weten dan raden we een ander boek aan.

Daarna is het boek verdeeld in hoofdstukken als Make All Your Dishes Come True, Happy Hour en The Hangover. Dit soort namen maakt het wat lastig om even snel een recept te zoeken. Heb je een recept gevonden dan wordt het gelukkig wel allemaal duidelijk omschreven.

In het register en de receptenindex achterin het boek is het makkelijker zoeken op soort recepten. Natuurlijk is het leuk om een keertje wat anders te proberen maar als dat ten koste gaat van de gebruiksvriendelijkheid dan is het zelden een goede keuze.

De recepten in Let’s Make BBQ  Great Again zijn gelukkig prima. Het boek staat vol met klassiekers als Pulled Pork, Moink Balls en Pork Belly Burnt Ends. Er staan ook een paar verrassende recepten in zoals de Picanha Invertida en de Duck Drop Dit soort recepten werken als een trigger om je ingrediënten op een andere manier te bekijken.

Er is voor elk niveau barbecueër genoeg lekkers te maken. De absolute beginner kan genoeg vinden om z’n familie te verassen met een heerlijke maaltijd. Bij een hoop recepten staan ook handige tips om je een beetje op gang te helpen als je echt een beginner bent.

De fanatiekere barbecueër kan ook genoeg vinden om zijn tanden in te zetten. Aan het einde komen er nog wat rubs en sausen voorbij die je barbecue repertoire compleet maakt.

Afgezien van de opbouw van de hoofdstukken is Let’s Make BBQ Great Again een prima boek om naast je andere barbecue boeken in de kast te hebben.

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Deel, like of reageer

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook