Gegrilde watermeloen is zeker niet iets wat je heel vaak tegenkomt en toch is gegrilde watermeloen erg lekker. Het heeft een veel intensere zoete smaak dan gewone watermeloen.
De gegrilde watermeloen is een mooie basis voor allerhande gerechten zoals salades en toetjes. Natuurlijk kan je de stukken ook meteen van de barbecue eten. Het smaakt ook erg goed met de wat zoutere kazen.
Snij de watermeloen door de helft. Gebruik hiervoor een scherp mes. De meeste ongelukken in de keuken zijn op te lossen als je een scherp mes gebruikt.
Snij van de halve watermeloen plakken van ongeveer 2 cm dik. Snij je de plakken dunner dan worden ze te slap.
Van de plakken verwijder je de groene schil en de witte stukken net onder de schil. Daarna snij je ze door de helft.
Smeer de plakken in met de honing/limoen mix. Eerst alleen maar 1 kant. Deze kant leg je straks op het rooster waarna je de andere kant insmeert.
Gril 3 tot 4 minuten per kant. Niet veel langer want dan wordt het vlees te zacht.
Serveer de meloen met een salade met een honing-mosterd dressing. Of snij de meloen in blokjes en serveer het samen met olijven, feta en een beetje olijfolie.
Ingrediënten
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels limoensap
- 1 theelepel cayennepeper
- ½ theelepel zout
- 1 watermeloen
Bereiding
- Mix in een kleine kom de honing, limoensap, cayennepeper en zout.
- Bereid de barbecue voor voor directe verhitting, zo heet mogelijk.
- Snij de watermeloen overdwars en daarna plakken van ongeveer 1,5 cm.
- Verwijder de groene schil en zorg ook dat alle witte stukjes net onder de schil weg zijn.
- Smeer 1 kant van de meloen 1 met de honing/limoen mix.
- Leg de meloen met de ingesmeerde kant op het rooster.
- Smeer alvast de andere kant in en gril voor een minuut of 2 a 3.
- Draai de meloen om en gril weer een paar minuten.