Gegrilde pizza met nectarine en prosciutto

In samenwerking met

Gegrilde pizza met nectarine en prosciutto

Deze nectarine pizza is de perfecte snack voor een mooie nazomer. Het is als een frisse zomer salade op een pizza. Een top combinatie.

De hele pizza was al op voordat de rest van de familie wist dat hij er lag. Gelukkig had ik genoeg nectarine om er nog twee te maken. Een glas wijn of een fris biertje erbij en genieten maar.

Een gegrilde pizza maken wij met yoghurt. Het deeg is makkelijk te maken en stevig genoeg om te grillen. Uiteindelijk wordt het een geweldige knapperige pizzabodem.

Voordat we met barbecueën beginnen maken we altijd het rooster schoon. Maar voor dit recept doen we even extra ons best. Normaal is een borstel genoeg maar omdat we in de nectarine en de pizza echt geen andere smaken willen proeven vegen we het rooster nog eens extra schoon met een stukje keukenpapier met olie. Zo veeg je echt alle laatste restjes vet en stof van de spijltjes.

De nectarines snijden we eerst rondom in en dan draai je de delen zo van elkaar. Nu wip je de pit er makkelijk uit en kan je de nectarine in partjes snijden. Uit een hele nectarine haal je 16 partjes. Dan zijn ze dun genoeg om snel te kunnen grillen.

We hebben het rooster op de Kamado Joe Kettle Joe op de laagste stand gezet om het rooster goed heet te laten worden. Dan gril je de nectarines heel snel tot je wat grillstrepen ziet. Verder moet je niet gaan. De nectarine is dan al lekker zacht geworden.

Na het grillen van de nectarine is het tijd voor de pizzabodem. Het pizzadeeg hebben we met een deegroller uitgerold tot ongeveer een halve centimeter dikte. Normaal houden we rekening met de grootte van onze pizzaschep maar dat is met dit deeg niet nodig.

Rol de pizza zo groot uit als je wil en dan kan je hem gewoon met je handen op het rooster leggen. We gaan de bodem namelijk eerst aan één kan grillen voordat we hem gaan beleggen.

We hebben het rooster op de SloRoller gelegd om zo veel mogelijk afstand te krijgen van de gloeiende houtskool. Uiteindelijk heb je 3 verschillende hoogtes waarop je het rooster kunt leggen. Zo kun je op 3 verschillende temperaturen direct grillen op de Kettle Joe.

Als de bodem goudbruin en knapperig is dan mag je hem van het rooster halen.

De gegrilde kant gaan we beleggen. Dat doen we in dit geval dus met de nectarine, wat tomaatjes, prosciutto en burrata kaas. Burrata is een speciale vorm van mozarella. Deze speciale kaas heeft een zachte binnenkant van straciatella room. Deze kaas zal dus niet gegrild worden maar zacht en romig blijven.

De belegde pizza gaat terug op de Kettle Joe totdat de bodem er net zo uitziet als de bovenkant.

De pizza maken we af met versgemalen zwarte peper, basilicum blaadjes en verse munt. Deze nectarine pizza is uiteindelijk een lauwwarme salade op een knapperige pizza.

Ga jij deze nectarine pizza ook maken, laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden en @kamadojoe zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

  • ½ liter yoghurt
  • 750 gram tarwebloem
  • 7 gram droge gist
  • 10 gram zout
  • 3 nectarines
  • 1 el koolzaadolie
  • 12 cherry tomaatjes
  • Prosciutto
  • Burrata kaas
  • Versgemalen zwarte peper
  • Verse basilicum
  • Verse munt
Beer in a Box Beer in a Box

Beer pairing

Fris & Fruitig

Denk aan Witbier, Weizen, Saison of New England Ipa.

Bereiding

  1. Meng de yoghurt, bloem, gist en zout in een grote kom en kneed tot het een egale massa is. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en draai er bollen van.
  2. Ontpit de nectarines en snij ze in partjes. Smeer ze dan in met een beetje olie en gril ze tot je grillstrepen ziet ontstaan.
  3. Rol het pizzadeeg uit tot een dikte van ongeveer een halve centimeter. Gril de bodem dan aan één kant tot die kant goudbruin en knapperig is.
  4. Beleg de pizza aan de gegrilde kant met de gegrilde nectarine, halve tomaatjes, prosciutto, burrata kaas en wat zwarte peper.
  5. Gril de belegde pizza nu tot de bodem net zo mooi is als de bovenkant.
  6. Leg wat verse basilcum en munt over de pizza en snij het in punten.

Gearchiveerd onder:

, , , , , , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook