In English

Romesco saus

Romesco saus

Als je van pesto houdt dan kan je deze romesco saus ook wel waarderen. De basis bij beide is knoflook en noten. Terwijl in pesto een goede hoeveelheid kaas en verse kruiden zit zijn in romesco saus geroosterde paprika en zongedroogde tomaten de smaakmakers.

Romesco saus wordt in Spanje veel geserveerd naast gegrilde vis en garnalen. Wij zetten deze saus bij de tapas en roeren het door de pasta.

Natuurlijk kan je zelf een paar paprika’s rooster, schillen en schoonmaken maar we gebruiken net zo lief een potje. Dat is niet helemaal waar hoor. Dit potje kwam nog uit een kerstpakket en we hadden het idee voor het recept al staan dus 1 plus 1 is een geweldige saus.

Als we dan toch eerlijk zijn, ook de tomaatjes hebben we niet zelf zongedroogd. Zó, dat lucht op.

We hebben wel alles zelf in de keukenmachine gegooid. En dan ook in een bepaalde volgorde. We beginnen met de harde noten en tenen knoflook. Als die wat kleiner zijn gaan de paprika, tomaatjes, peterselie, chiliflakes, paprikapoeder en de olijfolie erbij.

Als laatste gaat het citroensap en de zout erbij. Dit doen we omdat deze ingrediënten de saus op smaak brengen. En smaak is toch heel persoonlijk.

Dit is onze romesco saus. Zoals gezegd heerlijk bij gegrilde vis maar ook bij deze Spaanse krabbetjes of ander tapas-achtige gerechten. Ga jij deze romesco saus ook maken laat ons dat dan weten in een reactie hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden zodat we kunnen zien hoe het er uitziet.

Ingrediënten

 • 350 gram uitgelekte geroosterde paprika
 • 50 gram zongedroogde tomaten
 • 100 gram ongezouten amandelen
 • 2 tenen knoflook
 • 1 tl gerookte paprikapoeder
 • 15 gram verse platte peterselie
 • 60 ml olijfolie
 • 1 tl chiliflakes
 • Sap van een hele citroen
 • Zout naar smaak

Beer in a Box Beer in a Box

Beer pairing

Blond & Krachtig

Verwacht Licht Blond, Donker Blond, Beetje Blond, Zwaar Blond maar ook Tripels.

Bereiding

 1. Gooi eerst de amandelen en de tenen knoflook in de keukenmachine.

 2. Daarna mag de paprika, tomaatjes, peterselie, chiliflakes, paprikapoeder en de olijfolie erbij.

 3. Als laatste gaat het citroensap en de zout erbij om de saus op smaak te brengen. Pulseer alles tot een grove saus.

Gearchiveerd onder:

,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook