In English

Pittige paprika saus

Pittige paprika saus

Deze saus van geroosterde rode paprika’s is zo eenvoudig en lekker dat je hem deze zomer heel vaak gaat maken. Deze frisse saus is heerlijk bij tapas, bij lam, vis of bij deze pinchos.

De paprika’s pof je heel makkelijk boven een brander van het gasfornuis. Je kan ze ook tussen de kooltjes in de barbecue gooien. Pof ze rondom tot de paprika helemaal zwart is. Het vlees is dan gekookt en goed zacht geworden.

Ga niet zolang door tot het zwarte grijs wordt. Dat is as en dat betekent dat het vlees eronder ook verbrandt is. Dat is niet lekker, of gezond.

Als je ze nu een kwartiertje laat liggen dan kan je het zwartgeblakerde velletje zo er af wrijven. Dit is het meeste werk van het hele recept.

Nu snij je de paprika’s in stukken en verwijder je de zaadlijsten en zaadjes. Gooi het vlees met alle ingredienten in een hoge kom en jaag er een staafmixer doorheen. Dat is alles.

Ingrediënten

 • 4 rode paprika′s
 • 3 teentjes knoflook
 • 1 rode chili peper
 • 1/4 theelepel komijn
 • 50 ml olijfolie
 • Sap en zest van een halve citroen
 • Zwarte peper en zeezout naar smaak

Bereiding

 1. Pof de paprika’s rondom tot het velletje zwart is. Laat ze daarna 15 minuten rusten.
 2. Wrijf het zwarte velletje van het vlees en snij de paprika in groffe stukken. Verwijder zaadjes en zaadlijsten.
 3. Snij de knoflook en chili peper in kleine stukken en gooi alles samen met de komijn, olijfolie en citroensap in een blender en pureer tot alles fijn is.
 4. Breng op smaak met peper en zout.

Gearchiveerd onder:

,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook