De beste nieuwe barbecue boeken van 2021

Na een jaar van binnen zitten en weinig volk over de vloer begint het einde in zicht te komen. Deze zomer mag je weer vrienden en familie verrassen met je barbecue kunsten. Dan heb je weer inspiratie nodig om geweldige dingen op tafel te zetten. Vandaar dit rijtje met barbecue boeken die wij het leukst vinden.

Lowlands BBQ

Jord Althuizen

Wat doe je als niet op reis kan voor inspiratie voor je nieuwe bbq boek? Dan blijf je gewoon lekker in Nederland en laat je zien wat er in Nederland te koop is. Het boek staat vol met alle barbecue dat er in Nederland te vinden is.

In dit boek heb je alle bbq restaurants, bbq winkels en top slagers van Nederland en België op een rijtje staan. Ben je net als velen van ons dit jaar weer onvrijwillig thuis dan hoeft dat dus niet te betekenen dat je niet kunt genieten van goede barbecue. En kan je zelf een beetje overweg met een barbecue dan staat het boek weer vol met weer geweldige recepten waar je op uit kunt leven.

En een hoop van de recepten zijn echt geweldig Nederlands zoals speklappen, gehaktballen, de huzarensalade en een xxl berenklauw. En ook de visliefhebber wordt verwend met mosselen, snoekbaars, kreeft en garnalen. Wij vinden het Lowlands BBQ boek weer een hele geslaagde uitgave.

Wees ook niet bang dat Jord zich ingehouden heeft nu hij niet naar het buitenland kon om een nieuw boek te vullen. Dit laatste deel van de Smokey Goodness serie is namelijk meteen het dikste van de hele reeks.

Te koop op Bol.com

Het BBQ Street Basis Boek

Iedereen in Nederland die een beetje van barbecueen houdt volgt sinds 2020 BBQ Street op 24 Kitchen. Daarin laten pitmasters Jord Althuizen, Ralph de Kok, Peter De Clercq, en Harm Jan de BBQ man zien wat er zoal mogelijk is met de barbecue die je in je tuin hebt staan.

Dit boek is een mooie samenvatting van het eerste jaar met een aantal extra recepten voor de beginnende en iets meer gevorderde barbecueer die wel toe is aan een uitdaging. Net als in de TV uitzendingen wordt niet enkel het recept gevolgd maar krijg je ook genoeg informatie om het vlees voor te bereiden.

Zo leer je ontvliezen en ontbenen maar ook hoe je bijvoorbeeld worst kunt maken. Met een beetje oefenen heb je je slager misschien niet eens meer nodig. Naast dit alles krijg je de basistechnieken uitgelegd zodat je alles uit dit boek kunt bereiden.

Te koop op Bol.com

Rodney Scott’s World of BBQ : Every Day Is a Good Day

Rodney Scott

Eindelijk een boek van onze grote held Rodney Scott. Dit is een boek met prachtige foto’s en mooie verhalen van een nuchtere Amerikaan die meerdere prijzen heeft gewonnen met de oerbeginselen van Amerikaanse barbecue.

Toen wij jaren geleden een documentaire zagen op Netflix over whole hog barbecue met Rodney Scott moesten we dit zelf ook proberen. En naast een legendarische pitmaster is het ook nog een fijn mens. Daarom is het zo leuk dat hij eindelijk is gaan zitten voor een boek. Dit boek is allereerst een autobiografie. De eerste 60 pagina’s gaan over Rodney zelf. Maar in de volgende 160 pagina’s kom je te weten hoe je een barbecue pit bouwt, hoe je whole hog bereidt, en hoe je dit kunt doen in een olievat in de achtertuin.

In het boek vind je verder een flink aantal recepten voor de meest geweldige barbecue klassiekers zoals de eerder geneomde whole hog, kip en meerval. Daarnaast een mooi rijtje sidedishes, desserst en zelfs drankjes. De meeste recepten zijn goed te maken voor een leek al moet je niet vergeten dat echte barbecue een kunst is. Maar als je de recepten stap voor stap volgt dan maak je geweldige barbecue in je achtertuin.

Te koop op Bol.com

BBQ recepten voor op een kamado

Julius Jaspers

Heb je een kamado en ben je op zoek naar een boek met 100 geweldige recepten dan is dit het boek dat je nodig hebt. Naast de recepten vind je ook een aantal handige tips om meer uit je kamado te halen. Het bezit van een kamado is natuurlijk geen noodzaak, maar het helpt wel.

Met dit boek wordt de al uitgebreide verzameling Julius Jasper kookboeken nog completer.

Te koop op Bol.com

We can bbq too

Jeroen Wesselink en anderen

Werd het vorige boek nog volledig geschreven door Jeroen Wesselink, dit boek is een verzameling van leuke recepten door heel veel beroemde en beruchte barbecue fans. Naast Jord Althuizen en DJ BBQ hebben ook Najib Amhali, Wolter Kroes en Henk Schiffmacher meegewerkt aan dit bijzondere boek.

Het boek sluit goed aan op het vorige boek en zorgt ervoor dat je je deze zomer niet hoeft te vervelen.

Te koop op Bol.com

Keto BBQ Real Barbecue for a Healthy Lifestyle

Myron Mixon

Wij zeggen het al jaren. Barbecue past heel goed in een gezonde levensstijl. Noem het dieet gewoon Keto en je bent klaar. Na 30 jaar barbecue groeide Myron een beetje dicht en ging er wat aan doen. Hij storte zich volledig op het Keto dieet en viel enorm af. Deze ervaring heeft geleid tot dit boek.

Ben je van plan om af te vallen maar wil je deze geweldige hobby niet opgeven? Koop dan dit boek en leer hoe je kunt barbecueën en af kunt vallen. Terwijl je zelf mee eet natuurlijk.

Te koop op Bol.com

Smokin’ in the Boys’ Room

Melissa Cookston

Melissa kan je misschien kennen van de serie American Barbecue Showdown op Netflix. Hier liet ze zien dat ze een streng jury lid was met een voorliefde voor barbecue uit de zuidelijke staten van Amerika. Daarom is het dus geen verrassing dat het boek vol staat met rode bonen en rijst, brisket, upside down cake en whole hog waar ze om bekend staat en al meerdere prijzen mee heeft gewonnen. Bij elk recept worden de nodige tips gegeven.

Ben je een beginneling met een voorliefde voor Amerikaanse bbq of een doorgewinterde barbecueër die nog wat goede tips kan gebruiken (je bent namelijk nooit te oud om te leren toch?) dan heb je wat aan dit boek.

Te koop op Bol.com

De beste boeken van 2020

Het Complete BBQ Boek

Julius Jaspers

Heb je alle boeken al van Julius Jaspers dan kan je dit boek overslaan. Je gaat namelijk niets nieuws vinden. Maar heb je de reeks nog niet compleet dan begin je hier. Alle hoofdstukken zijn netjes verdeeld per vleessoort en daarbij krijg je nog de hoofdstukken groenten en desserts. De recepten zijn allemaal makkelijk te maken zonder dat je op zoek hoeft naar lastige ingredienten.

Naast de enorme hoeveelheid recepten krijg je ook nog een heleboel tips and tricks. Dit is volgens ons een goed boek voor de beginnende barbecueër.

Te koop op Bol.com

Over inpakken

Meneer Wateetons & René Zanderink

Heb je alle soorten barbecues al gebruikt en raak je een beetje verveeld dan is dit een geweldig boek. Heb je daarnaast nog een stukje in de tuin waar je een gat zou mogen graven dan wordt het helemaal feest. Meneer Wateetons heeft meer gave boeken geschreven over het maken van worst, fermenteren en zelfs het maken van drank. Maar dit is het boek waar de ervaren barbecueër op zat te wachten.

Dit boek gaat je leren hoe je zout, hout, bladeren en dus zelfs een gat in de grond kunt gebruiken om je eten te garen. Avontuurlijker gaat het niet worden.

Te koop op Bol.com

BBQ Magic

Roel Westra (Pitmaster X)

Pitmaster X is al jaren bekend via zijn enorm populaire YouTube kanaal. Daar laat hij meerdere keren per week zien dat hij geweldig kan barbecueën. Wij betrappen ons er regelmatig op dat we alleen maar aan het kijken zijn naar de prachtige beelden dan naar het recept. Dus hoe geweldig is het dat hij zijn 100 beste recepten op schrift heeft gezet. Alle klassiekers komen voorbij. Van the caveman steak en burnt ends tot hot wings en saté. Maar ook echte Pitmaster X originals als de beemster beer fondue en het bbq chicken bread vragen om gemaakt te worden.

Wij missen in het boek een beetje het enthousiasme van zijn YouTube kanaal. Maar de recepten maken dat ruimschoots goed.

Te koop op Bol.com

Burgers & BBQ Bites

Jord Althuizen

Dit is wat ons betreft het leukste boek van Jord Althuizen sinds het eerste boek. Begrijp ons niet verkeerd hoor. We hebben genoten van elk boek. Maar soms meer als avonturen boek dan voor de recepten. Ook in dit boek komt genoeg BBQ geweld voorbij hoor. Vooral van het hoofdstuk Smokey’s adventures kunnen we echt met gezonde jaloezie genieten. Maar de hoofdrol spelen toch wel de grote hoeveelheid burgers en kleinere snacks die we allemaal willen gaan maken deze zomer.

Dit boek pak je erbij als je met je vrienden in de tuin gaat zitten en je niet per se een hele maaltijd op tafel hoeft te zetten. Of je gaat wel een hele maaltijd op tafel zetten maar je wilt dat je gasten je even met rust laten. Dan maak je van te voren een NY Buffalo chicken dip en leg je er een zak nachos naast en dan laten ze je wel even met rust.

Te koop op Bol.com

We can bbq

Jeroen Wesselink

Het tweede boek van Jeroen Wesselink gaat gewoon verder waar het eerste boek “Let’s make BBQ great again” stopte. Een heleboel barbecue klassiekers onder een nieuwe naam. Dat maakt het vaak wat lastig zoeken maar dwingt wel om lekker te bladeren.

Dit is een boek voor de beginnende barbecueër die zich geen zorgen maakt over dat alles perfect moet. De 50 recepten in dit boek zijn allemaal goed te volgen en nodigt je uit om zelf te experimenteren.

Te koop op Bol.com

The smoke shop’s backyard bbq

Andy Husbands & Will Salazar

Andy Husbands is een wereldkampioen wedstrijd barbecueër met zijn eigen restaurant de Smoke Shop. Als iemand je kan vertellen hoe je echte Amerikaanse barbecue in je eigen achtertuin kunt bereiden dan is hij het wel. Maar hij kan meer. In dit boek deelt hij al zijn recepten. Van klassieke pulled pork tot gerookte oesters en burnt ends tot quesadillas. Dit boek zou je alleen al kopen voor de geweldige foto’s.

Voor het grootste deel van de recepten moet je echt een beetje overweg kunnen met je barbecue. Dus weet je hoe je urenlang je barbecue op temperatuur kunt houden en heb je buren die het niet erg vinden om af en toe wat rook voorbij te zien komen? Dan is dit het boek waar je jezelf, en de buren, mee kunt verwennen.

Te koop op Bol.com

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Deel, like of reageer

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Erik en Harco. BBQ-bloggers van het jaar 2019 en wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief