Cowtown Night of the living Bar-B-Que sauce

De Night of the living Bar-B-Que sauce wordt gemaakt door Oklahoma Joe’s Bar-B-Que. Een Barbecue restaurant in Kansas City. De 2 eigenaren begonnen in de jaren 90 een barbecue team en na het winnen van verschillende wedstrijden zijn ze een restaurant begonnen. Dit restaurant is volgens de TV kok Anthony Bourdain 1 van de 13 plaatsen om te eten voordat je doodgaat. Dus dat beloofd wat over deze saus.

Cowtown-Night-Of-The-Living-Bar-B-Q-Sauce

Zo uit de fles is de saus erg scherp en heeft een zurige rook geur van azijn en chipotle. Chipotle is een gerookte chillipeper die door het roken een hele specifieke smaak en geur krijgt.

Na verhitting is de saus een stuk zachter en zoeter met een flinke nabrander. Wij hebben de saus de eerste keer geprobeerd op spareribs en dat beviel ons zo goed dat we het inmiddels overal op smeren. ook de kippenvleugels die we met de saus hebben ingesmeerd werden enorm gewaardeerd door iedereen.

Het oog wil ook wat en de saus geeft een mooie glanzende laag op je vlees en dat ziet er erg smakelijk uit. Als je kijkt naar deze spareribs loopt het water je in de mond. Mocht dat niet zo zijn dan lees je misschien de verkeerde website.

night-of-the-living-barbq-saus

De meeste barbecue sausen gooien wij ook nog wel eens koud op ons bord om te dippen maar deze smaakt beter na verwarming. Op de Scoville schaal staat de saus met 15.000 units op mild. maar voor Nederlandse begrippen is de saus best pittig. Misschien is de saus voor sommigen te heet daarom kan je de Night of the living Bar-B-Que sauce ook goed gebruiken om bestaande mildere sausen een klein beetje pit te geven.

Wij raden deze saus aan voor iedereen die van heet houd en als je de saus net zo lekker vind als wij dan is de fles zo leeg. Gelukkig is het een flinke fles.

Zou je niet weten wat je met barbecuesaus aan moet tijdens het barbecueen lees dan deze handige pagina over barbecuesaus.

Deze saus wordt naar Nederland gehaald door Best 4 BBQ. Kijk op hun site waar de saus allemaal te koop is.

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Deel, like of reageer

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook