El Jefe Primo Salsa

El-Jefe-Salsa-picante-en-verde

Wij kwamen heel toevallig achter deze salsa en zagen op Facebook de man achter de salsa, El Jefe. El Jefe blijkt een Mexicaans worstelaar te zijn in een fout kostuum. Wij hebben vervolgens al onze moed bij elkaar gesprokkeld en een brutaal mailtje gestuurd om te vragen of wij de salsa mochten proeven. Een paar dagen later kregen wij 2 mooie flesjes binnen met Salsa Picante en Salsa verde.

Zo uit de fles zien de sausen er goed uit en wat betreft de smaak verwachten wij dan ook heel wat.

Primo Salsa Picante

De Salsa Picante is een dikke vol rode saus waar je de verschillende ingrediënten goed in kan ontdekken. De salsa is gemaakt zonder conserveringsmiddelen en kleurstoffen. Daar worden wij erg blij van. Er wordt al zo veel troep verkocht en gegeten.

Je proeft als basis geroosterde tomaten met een flinke hete smaak van de chilipeper zonder dat de saus uit balans raakt. Het is niet heet om het heet en de nasmaak is lekker fris. Het is echt een unieke salsa die wij niet vaker uit een flesje hebben gegeten. Wij zijn niet de enigen die dit vinden. De El Jefe Primo Salsa Picante won “Best Salsa” in 2014 op het Dutch Chili Fest.

El-Jefe-Salsa-picante-op-een-hamburger

Wij hebben een flinke scheut van de Salsa Picante op een hamburger gegooid, zonder al te veel rest aankleding, om goed de smaak te kunnen onderscheiden. Potverdorie wat is dat lekker. Je lippen staan in brand maar dat went gauw en dan blijft een volle smaak van de geroosterde tomaten en citrus over. En dat smaakt naar meer!

De salsa zou het ook erg goed doen op steak, eieren of om te dippen, maar ook als basis van bijvoorbeeld een saus voor kippenvleugels zien wij het wel zitten.

Primo Salsa Verde

De Salsa Verde is een mooie heldere groene saus die bestaat uit tomatillo’s, ui en Jalapeño pepers. Tomatillo’s hebben niets te maken met tomaten maar zijn de groene vruchten van een lampionplant. De Jalapeño peper is een stuk milder dan een chilipeper.

Het is een dikke frisse salsa met net genoeg bite om bijvoorbeeld tortilla’s met kip wat extra smaak te geven. Je wordt verrast door de milde hitte die pas later komt. Salsa Verde hebben wij wel eens vaker gegeten uit een fles maar niet zo fris als deze. Zoet en limoen is volgens ons een goede omschrijving.

El-Jefe-Salsa-verde-op-een-tortilla

Wij hebben wat kip gegrild en op een tortilla gelegd met wat gegrilde paprika en ananas. De Salsa Verde vulde het goed aan zonder de overhand te nemen. Wij gaan het gauw eens proberen met een stuk vis.

Conclusie

Als je van salsa houdt, dan wordt het niet veel beter dan El Jefe Primo Salsa. De Salsa’s doen het goed op typische Mexicaanse gerechten zoals taco’s, tortilla’s en enchilada’s. Ga op zoek naar de volgende winkels en sla een paar flesjes in.

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Deel, like of reageer

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook