Hi Q CoCo briketten review

Wij gebruiken nu al een poos met veel plezier de Hi Q Coco briketten. Een briket die ons in het voorjaar van 2017 aangeboden werd om te testen. Sindsdien hebben we al een paar dozen er doorheen gejaagd.

Wij barbecueën namelijk liever met goede brandstof in plaats van de smaak verpesten met minderwaardige briketten vol met chemische bindmiddelen.

Dat vinden ze bij Hi Q Coco gelukkig ook. Zij maken zogenaamde staafbriketten. Dat zijn 6 kantige pijpen met een gat erin gemaakt van de restafval een restproduct van de kokos industrie. Er wordt dus geen boom voor gekapt. Dus lekker barbecueën zonder schuldgevoel. 2 vliegen in 1 klap.

Een goede briket moet aan een aantal dingen voldoen. Hij moet van zichzelf goed heet kunnen worden, lang zijn hitte afgeven en gelijkmatig op gelijke temperatuur langzaam kunnen gloeien als dat nodig is. Aan het eind moet er dan niet al te veel as overblijven.

En als het even kan dat alles zonder al te veel rook. Als we willen roken dan gebruiken we wel rookhout. Bij de High Q Coco briket kunnen we na vele maanden proberen alle streepjes afvinken.

In de doos zitten korte staafbriketten van nagenoeg dezelfde lengte. Dat is erg handig. Zo weet je altijd hoeveel briketten je moet gebruiken. Het klinkt misschien vreemd maar niet alle merken staafbriketten zijn van gelijke lengtes en moet je ze zelf op maat breken.

De High Q Coco briket is lekker hard maar zijn heel makkelijk aan te steken met een brikettenstarter. Ze gloeien lekker gelijkmatig. Als je deze briketten een poosje gebruikt dan kan je kan tot op een half uur uitrekenen hoeveel briketten je nodig hebt om een bepaalde tijd en op welke temperatuur je kunt barbecueën.

Dus voor een low and slow bereiding is dit een prima briket. Wij gebruiken ze dan in een zogenaamde snake opstelling. Ben je klaar met barbecueën dan sluit je de luchttoevoer af en laat je de briket doven. Door het formaat en de hardheid kan je de Hi Q Coco nog een keer hergebruiken als deze nog niet opgebrand is. Verhoudingsgewijs is de Hi Q Coco dus een stuk goedkoper dan de zogenaamde kussenvormige briketten.

Wil je in plaats van low and slow goed heet, om bijvoorbeeld een steak of een paar hamburgers te grillen, dan zorg je gewoon voor meer gloeiende briketten en zet je de luchtaanvoer volledig open.

Wil je heel heet, boven de 300 graden Celsius om bijvoorbeeld pizza te maken, dan zet je ze rechtop. Door het gat in het midden krijg je een optimaal schoorsteen effect en de vlammen slaan er letterlijk uit.

De briketten roken nauwelijks. Een beetje bij het aansteken maar als ze goed heet zijn heb je nagenoeg geen rook. Daar zijn de buren ook blij mee.

Wat ons betreft is de High Q Coco een kwaliteitsbriket die je voor meerdere doeleinden kunt gebruiken. Dat is de reden waarom wij ze graag gebruiken.

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Deel, like of reageer

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook