Gusta BBQ King smoker review

In samenwerking met

De leukste dingen komen vaak in de kleinste verpakkingen. Zo ook deze smoker. Wij waren nog op zoek naar een kleine smoker om mee te nemen op vakantie. Klein genoeg om niet in de weg te staan in de auto maar groot genoeg voor een hele kip.

Toen zagen wij op Facebook de Gusta BBQ King smoker voorbijkomen. Meteen contact opgenomen met Gusta en die stelde er 1 beschikbaar om te testen.

Kwaliteit

Het gewicht van de doos is veelbelovend. De inhoud van de doos is ruim 4 kilo en dat geeft al een klein beetje aan wat de kwaliteit is van de barbecue. Als de doos open gaat krijgen we gelijk. Deze barbecue is niet gemaakt van dun blik.

In een half uur later is alles in elkaar gezet en bekijken we hem even goed. De mini smoker is stevig gebouwd. En staat stabiel op 4 poten. Het deksel scharniert en wordt, als hij open staat, op zijn plaats gehouden met 2 staafjes. Dit werkt prima maar we vragen ons af wanneer we ze kwijt zijn als we een keer op pad zijn geweest met de auto.

De smoker heeft onderin 2 luchtinlaten en boven 1 luchtuitlaat als een klein schoorsteentje. In het deksel zit een kleine thermometer die niet heel precies is maar daar hebben we een digitale thermometer voor.

De margrietschijfjes  bij de in- en uitlaten hebben kleine handvatjes die zacht zijn en niet heel vast zitten. We zijn bang dat we die snel kwijt zijn.

Binnen heb je een kolenrooster dat uit 2 delen bestaat. Daartussen kan je een meegeleverd tussenschotje plaatsen. Het tussenschotje schermt het vlees af van de hittebron. Zo heb je ook een mooie flow van hitte en rook over het vlees.

Daarboven ligt het grillrooster met genoeg ruimte voor een hele kip. Het deksel is ook hoog genoeg zodat er ook nog wat rook om de kip heen kan. We besluiten om maar gauw de mini smoker vies te maken. Pulled pork is het plan.

Werkt de Gusta BBQ King smoker goed

In het boekje staat dat de smoker ook een brikettenstarter is. Dat gaat helaas niet op. De aanvoer van zuurstof is niet genoeg zodat er geen trek in komt. Beter is om een kleine brikettenstarter erbij te kopen. Of er eentje maken van een blikje en een paar haringen.

We steken een 6-tal gloeiende kokosbriketten aan en leggen daarbovenop nog zo’n 10 koude briketten. Dit is de zogenaamde Minion methode. Genoemd naar Jim Minion. Zo kunnen we uiteindelijk ruim 6 uur barbecueën tussen de 100 en 150 graden.

Af en toe gooiden we er een handjevol snippers hout bij als de rook wat minder werd. De rook wordt mooi door de barbecue geleid richting de schoorsteen al ontsnapt er ook genoeg aan de voorkant waar een sluithaakje in het deksel klemt.

Dat hadden ze iets handiger op kunnen lossen maar we maken daar geen enorm punt van. Het is geen professionele smoker en voor dit geld doet hij wat hij moet doen. Wij zien ons deze zomer al zitten op de camping. Jaloerse blikken van de vakantieburen. En dan urenlang die heerlijke geur.

Naast het feit dat hij rookt is het ook een leuk klein grilletje. Je kan er zo 10 tot 15 sateetjes op kwijt. Of 2 hamburgers en broodjes.

Onze Conclusie

Voor het geld heb je aan de Gusta BBQ King Smoker een leuk compleet smokertje in miniformaat. Wil je meer dan alleen dunne stukjes vlees grillen op vakantie dan raden wij deze barbecue zeker aan. Bij ons gaat hij mee.

Gearchiveerd onder:

,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Deel, like of reageer

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook