Review 19″ Yakiniku grill

In samenwerking met

Er is altijd ruimte voor een extra barbecues en wij hebben ruimte in de tuin gemaakt voor de Yakiniku grill. Een 19” keramische barbecue van een Nederlands bedrijf.

De hele kamado wordt in een doos op pallet geleverd en moet nog in elkaar gezet worden. Dan heb je het eigenlijk alleen maar over het rijdende onderstel en de zijtafeltjes. Daarna hoeft er enkel nog wat verpakkingsmateriaal tussen de delen van de binnenschaal verwijdert te worden. Met een half uur staat hij in je achtertuin.

De kamado heeft een hele dikke glanzende laag zwart emaille. Hij glimt je tegemoet. Door deze dikke laag is het logo, dat meegegoten is in het keramiek, nagenoeg niet leesbaar.

De ketel en deksel zijn van 33 mm dik keramiek met een mix van cordoriet en quartz net als van andere  grote merken kamado’s. Wat betreft de rest van de afwerking zit het ook wel goed. Alles ziet er degelijk en stevig gebouwd uit. Alle metalen onderdelen zijn van RVS. Ook de topvent is dus ook van RVS ipv het gebruikelijke gietijzer. Deze zal dus in ieder geval niet gaan roesten.

De onderste luchtsleuf heeft 2 schuivende plaatjes. 1 dichte en een geperforeerde. Zo kan je makkelijker kleine aanpassingen maken voor optimale temperatuur controle. Door dit gat verwijder je ook zo nu en dan de as.

Opvallend is het gat in de ketel waarmee je tijdens het koken extra rookhout toe kunt voegen zonder dat het deksel open hoeft. Dit hebben een aantal andere kamado’s ook maar bij de Yakiniku is het net wat strakker uitgevoerd.

Het afsluitend dekseltje is dubbel geïsoleerd zodat je je vingers niet verbrand als je hem open doet. Het dekseltje is niet krom als bij andere merken maar sluit aan op een vlak RVS deel dat gemonteerd is op het keramiek. Hierdoor heb je geen problemen met valse lucht omdat het dekseltje naadloos met een bajonetsluiting afgesloten kan worden.

De hele ketel staat stevig genest in een RVS bouwwerk met 4 dikke kunststof wielen. Dit is voor in je achtertuin een prima oplossing. Ga je deze kamado gebruiken in de catering, waarbij je vaker aan het rollen gaat met de kamado, dan hebben ze bij Yakiniku een andere oplossing met een compleet gelast onderstel.

De Yakiniku grill wordt standaard geleverd met een rooster. Dat is het. Elk ander artikel kan geleverd worden met een meerprijs. De gratelifter en platesetter zijn echt onmisbaar in een kamado en die zitten er dus niet zomaar bij. Ook de woodchipper die je nodig hebt om rookhout toe te voegen moet apart aangeschaft worden.

Wat vinden wij van de Yakiniku grill

De Yakiniku doet wat hij moet doen. De temperatuur blijft mooi stabiel tijdens lange bereidingen en alles sluit netjes af als je klaar bent zodat je het overgebleven restant houtskool weer kunt gebruiken.

Al met al is de Yakiniku een mooie stevige kamado die kwaliteit uitstraalt en met 20 jaar garantie op het keramiek en 2 jaar op alle metalen onderdelen heb je hier een prima kamado aan.

Gearchiveerd onder:

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Deel, like of reageer

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook