Jack Daniel’s Marinade in a bag

Bag it, zip it, grill it! But buy it?

Laten we beginnen met de verpakking. Natuurlijk heeft deze op zich niets met de smaak te maken, maar het oog wil ook wat, en ja, het ziet er gelikt uit. Mooi vorm gegeven in de Jack Daniel’s stijl.

Jack heeft kennelijk gedacht dat Amerikanen gek zijn, want aan het einde van de simple 3-staps instructies (bag it, zip it, grill it, ondersteund door tekeningetjes voor het geval het nog niet duidelijk is) volgt een waarschuwing dat het vlees niet met zak en al op de barbecue gelegd kan worden. Zucht, “Amerikanen zijn toch niet zo gestoord, Jack”.

marinade-in-a-bag

De marinade in de zak is genoeg voor 1,5 kg vlees en wij raden je ook aan deze hoeveelheid te gebruiken wanneer enigszins mogelijk. Eerlijk is eerlijk, het systeem is onwijs handig: Je koopt het en je bent klaar, geen geklooi met knoflook persen, uien snipperen, allerlei ingrediënten afwegen en bovenal, heren: Geen afwas, Tadaaa!! Maarrrr, dit grapje kost €7,99 en is voor eenmalig gebruik. Dus voor dit, ons inziens stevig, prijskaartje stop je het liefst de maximale hoeveelheid vlees in de zak. Onze vinkenlap van Beef & Steak was zo’n 1,2 kg dus kwam aardig in de buurt.

We testen met een geweldig stuk vlees

Voor de smaaktest kregen wij van onze vaste vlees leverancier Beef & Steak 2 prachtige stukjes vinkelap (ook bekend als bavette of flank steak) ter beschikking gesteld. Het is het beste stuk van de flank van het rund, smaakvoller dan biefstuk, maar wel met een veel stevigere structuur.

flanksteak

jd_marinade_mesquite

Maakt een goeie steak nog lekkerder

Jack Daniel’s Marinade in a bag is bij USfoodz verkrijgbaar in 2 smaken. De Classic Steakhouse en Smoky Mesquite. We hadden ze allebei voor de test en hebben het vlees 3 uur laten marineren.

Classic Steakhouse

Deze marinade is zeker lekker, maar zwakjes van smaak. De smaak is licht rokerig, zoet, kwam wat moeilijk over de vinkelap heen. Mogelijk ook door de eigen smaak van het vlees. Wellicht dat deze saus op kip volledig tot zijn recht komt.

Smoky Mesquite

Deze is meer uitgesproken, heeft een sterkere rooksmaak en een iets zurige ondertoon. De geur bij het openmaken van de zak doet een pittigere ervaring qua smaak beloven dan in de werkelijkheid, maar de smaak is goed te noemen. Nogmaals, een vinkelap heeft een krachtige smaak van zichzelf.

Jack Daniel’s marinade in a bag maakt een leuk kadootje

Al met al vinden wij Jack Daniel’s Marinade in a bag een leuke gadget. Erg handig, snel klaar en geen vaat. En ondanks de stevige prijs zou je deze manier van marineren een keer moeten proberen. Al is het maar om net als wij vast te stellen dat Jack Daniel’s Marinade in a bag een leuk cadeautje is om mee te nemen naar een barbecue feestje!

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Deel, like of reageer

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook