Joya tafelbarbecue van Barbecook

Barbecook-Joya-tafelbarbecue

Van Barbecook hebben we een Joya Tafelbarbecue ontvangen om uit te proberen. De eerste poging mislukte gedeeltelijk omdat er een stuk van de keramische kuip afgebroken was. En we moeten Barbecook hier een pluim geven voor hun service, we kregen onmiddellijk een nieuwe kuip opgestuurd.

Op zich is het een leuk concept, een tafelmodel houtskool grill die aan de buitenkant niet heet wordt omdat je de keramische kuip met een halve liter water vult alvorens de vrijhangende houtskool bak te plaatsen.

Natuurlijk lees je eerst de gebruiksaanwijzing

Dit moet je wel doen voordat je de kooltjes aansteekt en dat staat ook netjes in de gebruiksaanwijzing, maar wie leest die dingen nou. Iedereen waarschijnlijk, maar wij natuurlijk niet. Dit was snel genoeg opgelost door het water met een gieter er alsnog in te gieten.

Barbecook-Joya-aansteken

De siliconen voetjes zorgen er verder voor dat de tafel niet beschadigd en de grill staat daarom ook lekker stroef op de tafel, je verschuift hem niet gemakkelijk. Dus ook kleine kinderen kunnen met een beetje hulp zelf hun gerechten grillen.

FSC gecertificeerde Grilltabs

Barbecook heeft speciale kant-en-klare aluminium bakjes met houtskool en houtkrullen, zij noemen dit Grilltabs en ze zijn speciaal voor de Joya Tafelbarbecue. FSC gecertificeerd, en dat vinden wij belangrijk. Het kostte 3 kwartier om de kolen op temperatuur te krijgen en dat is precies wat de fabrikant opgeeft.

Een voordeel van de aluminium bakjes met kolen blijkt wel aan het einde, je pakt het bakje met inmiddels tot as verbrandde kolen en schoon is de grill. Nou ja, je moet het rooster nog afwassen maar die gaat in zijn geheel in de vaatwasser.

De Joya is gemaakt om te grillen

Eenmaal op temperatuur deed de Joya Tafelbarbecue prima wat ie moest doen: grillen. De afstand tussen de kolen en het rooster is klein, dus pas zeker in het begin op dat je vlees niet verbrandt. Wij hadden toevallig wat mooie tonijnsteaks en daar was de grill perfect voor. De steaks waren vlotjes dichtgeschroeid terwijl de binnenkant nog wat rauw was, precies zoals wij onze tonijn willen.

moot-tonijn-op-barbecook-Joya-2

Verwacht niet dat je er flinke lappen vlees op kan grillen, 4 flinke hamburgers in 1 keer is het maximaal haalbare. Maar de Joya leent zich uitstekend voor een etentje voor 4 in de tuin, waarbij je gezellig om de tafel zit en je spiesjes, gamba’s, en stukjes vlees en vis kan grillen. Bij de Joya krijg je ook nog 4 bamboetangen om je eten mee te draaien, dus iedereen kan mooi op zijn of haar eigen stukje vlees letten.

Kleine waarschuwing

Wij raden het af om erg vette gerechten te bereiden. Het zou zo jammer zijn als alles verbrand door de opslaande vlammen. Er is namelijk geen mogelijkheid om het eten aan de kant te schuiven naar een plek zonder kooltjes.

Het rooster is mooi fijn, dus de kleinere stukjes vallen er ook niet gauw door heen. De grill bleef anderhalf uur heet genoeg om te roosteren, en dat is ruim meer dan de minimaal 1 uur die Barbecook opgeeft. Als de kooltjes niet meer heet genoeg zijn om vlees te bereiden, kan je de kinderen marshmallows op een stokje geven.

moot-tonijn-op-barbecook-Joya-3

Conclusie

De Joya lijkt ons perfect voor kampeerders met weinig plek in de tent voor een grote barbecue, maar wel echt willen barbecueën. Zie het als gourmetten maar dan zonder pannetjes, elektriciteit en boter. Dus eigenlijk helemaal niet als gourmetten, maar als mini barbecueën.

De Joya Tafelbarbecue is een leuke aanvulling in het barbecue segment en hij bewijst zijn waarde vooral bij etentjes waarbij er aan tafel “iets te grillen” valt. Voor een barbecue feestje pur sang is hij echter een maatje te klein.

Gearchiveerd onder:

,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Deel, like of reageer

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook