Review Barbecook Magnus

In samenwerking met

De afgelopen maanden hebben wij de Barbecook Magnus uitgebreid getest. We hebben verschillende soorten bereidingen uitgeprobeerd om de veelzijdigheid van deze barbecue te proberen. We kwamen erachter dat de Magnus een hele leuke barbecue is die zeker nog niet perfect is maar wel de concurrentie aan kan gaan met de rest van de ketelbarbecues.

De Magnus is relatief eenvoudig in elkaar te zetten maar we hadden liever gezien dat grotere delen van de barbecue al vooraf gemonteerd waren bij het uitpakken van de doos. Het was niet al te moeilijk hoor en het wordt allemaal goed beschreven maar echt alles kwam in losse onderdelen. Het kostte ons ongeveer een uur om de barbecue in elkaar te zetten.

De algehele bouwkwaliteit van de Magnus is zeker degelijk maar er zijn enkele onderdelen die minder stevig aanvoelen. En dan hebben we het met name over de scharnieren en de luchtuitlaten in het deksel. De luchtuitlaten moet je bijvoorbeeld met een bout en moer los of vast draaien. Dat is dus al snel te vast of te los. Dat het ook anders kan zie je aan de luchtinlaat aan de onderkant van de ketel. Met de dikke knop aan de voorkant voelt deze een stuk steviger aan.

Wat wel heel fijn is dat de Magnus lekker hoog op de poten staat. Wij zijn niet de kleinsten en vaak ben je bukkend aan het werk. Met het rooster op een hoogte van 90cm is dit zeker een pluspunt. De Magnus is er trouwens in drie versies die verschillen in het aantal gemonteerde tafeltjes. De Original heeft geen tafel, de Premium heeft er twee en wij hadden de Comfort-editie met één tafel.

Voor de rest zijn alle uitvoeringen nagenoeg gelijk. Ze hebben allemaal een lekker flink rooster waarop je genoeg kwijt kunt om voor de familie te koken. De Magnus heeft 2 flinke wielen waarmee je hem uit de schuur kunt rijden als je hem nodig hebt. Bij de comfort en premium editie zit standaard een brikettenstarter die onderaan de barbecue hangt als hij niet gebruikt wordt. Zo hoef je nooit meer te zoeken.

De Barbecook Magnus in gebruik

Eén van de hoogtepunten van de Magnus is dat hij heel goed een stabiele temperatuur kan houden. Dat is perfect als je graag low and slow mag barbecueën. Wij slaagden erin om de Magnus enkele uren op 150ºC te houden terwijl er krabbetjes op het rooster lagen. Met een bescheiden hoeveelheid houtskool hielden we de Magnus 5 uur op temperatuur. Na het afsluiten van de barbecue was er nog genoeg houtskool over voor een volgende bereiding.

Een probleem dat we wel hebben opgemerkt, is dat het houtskoolrooster te dicht op de bodem ligt. Zo kan de luchtinlaat makkelijk verstopt raken als daar kleinere stukken houtskool of as tussen komt. Dit kan worden opgelost door het houtskool alleen aan de buitenste randen te plaatsen maar liever hadden we meer ruimte gezien tussen de ketel en het houtskoolrooster.

Over het algemeen zijn we geen fan van gietijzeren roosters, maar het rooster van de Magnus is gelukkig goed gecoat. Als je het rooster goed behandelt dan hoef je je voorlopig geen zorgen te maken over roestvorming.

Accessoires voor de Barbecook Magnus

We vinden het altijd leuk als er al meteen leuke accessoires te koop zijn. Voor de Magnus is er een pizzaoven. Het is een stalen ring die je tussen de ketel en het deksel plaatst. De pizzaoven heeft ook vooraf gemaakte sleuven waar in de toekomst ook een rotisserie geplaatst kan worden. Om de beste pizza’s te maken wil je dat het houtskool aan de zijkanten van de ketel geplaatst wordt en niet direct onder de pizzasteen. Houtskoolmandjes zijn dan onmisbaar maar die worden alleen standaard meegeleverd met de Magnus Premium. Ze zijn gelukkig wel apart verkrijgbaar.

Samengevat is de Barbecook Magnus een fijne barbecue die groot genoeg is voor een leuk barbecuefeestje in de achtertuin. We zijn vooral te spreken over de hoogte en de stabiele temperatuur die je makkelijk kunt instellen.

Wat we nog niet vermeld hebben is dat het driedelige rooster met een meegeleverde klauw makkelijk op twee verschillende hoogtes geplaatst kan worden. Dat is erg fijn als je even snel een steak af zou willen grillen.

De Magnus staat nu bij vrienden van ons waar hij de komende jaren een hele hoop gebruikt gaat worden.

Gearchiveerd onder:

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Deel, like of reageer

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook